Boh jej poslal odkaz

NETKY.SK • 6 Júl 2020, 6:52 • 2 min
Boh jej poslal odkaz

Na niečo logika nestačí.

slovakia

left justify in out

Niekedy je to ľahšie
Keď sa človek ocitne tvárou v tvár niečomu naozaj nezvyčajnému, hľadá pre to odôvodnenie. Je to možno ľahšie ako priznať si, že existuje čosi väčšie, čosi neuchopiteľné a presahujúce všetko a každého. Je to jednoduchšie ako pokoriť sa a uznať, že Boh nie je výmysel a že nie je len vybájený spôsob, ako urobiť ťažký život o trochu znesiteľnejším.


Áno, Boh je pravdivý a na to, aby potešil milovaného, neváha použiť akýkoľvek prostriedok. Niekedy si zámerne vyberie taký, aby nebolo najmenšej pochyby, že to bol on, kto odhalil skrytosť.

 

Modlitba
Sedela na posteli vo svojej izbe a modlila sa. Bolo jej úzko na duši, predkladala Bohu nielen žiadosť a tichý nárek, ale aj otázku.


„Pane," hovorila, „veď ty vidíš, ako mi je a čo sa stalo. Viem, že miluješ aj tých, ktorí mi ublížili, ale viem aj to, že si spravodlivý. Nepopieram svoj podiel viny, no aj tak mám pocit, že sa mi udiala nespravodlivosť a bolí ma to."


Zmietala sa kdesi medzi hnevom a smútkom. Čoho bolo viac, to sa nedá len tak posúdiť. Stačí, ak sa napíše, že to nebolo nič príjemné a že musela vynaložiť obrovské úsilie, aby prekonávala hodinu za hodinou a venovala sa zvyčajnej povinnosti.

 

img

 

Návšteva
Uplynula asi hodina od ukončenia modlitby. Do domu vstúpila návšteva a ona sa k nej, ako slušnosť kázala, pripojila. Uchmatla si miesto v obývačke a usmievala sa.


Jej rodinu navštívil pastor a priviedol aj dvoch hostí. Spoznala tak misionárov, ktorí slúžili, okrem iného, aj tak, že v prípade záujmu prichádzali do domácností a modlili sa za potrebu plynúcu buď z fyzickej záťaže, alebo emocionálnej bolesti.


„Budeme sa modliť aj za teba," navrhol misionár. Nebolo to síce v pláne, ale dievčina sa potešila. V duchu Boha prosila, aby ju prostredníctvom muža povzbudil alebo jej odovzdal nejaké posolstvo. Ani sa nenazdala a skutočne sa to stalo.


„Boh má pre teba odkaz," prehovoril misionár a dievčine sa skrátil dych, tak veľmi bola v napätí. „Hovorí ti, aby si sa nebála. Že je s tebou a vie o tom ťažkom období, ktorým si práve prechádzaš. Pomôže ti dostať sa z toho a naplní sa aj jeho spravodlivosť."

 

img


Treba ešte podotknúť, že nebol nikto, komu by sa bola zdôverila s jej terajšou situáciou, takže možnosť, že by misionár odniekiaľ vypátral informáciu, bola absolútne nemožná. Boh tak nielenže vyjadril lásku, keď jej sľúbil oporu, ale odpovedal aj na otázku, ktorú mu v modlitbe pred príchodom hostí položila. Nespravodlivosť neostane nepovšimnutá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona