Rozhodli sa nežiť spolu intímne pred svadbou

NETKY.SK • 7 Júl 2020, 07:17 • 2 min
Rozhodli sa nežiť spolu intímne pred svadbou

Vo všeobecnosti sa Biblia a jej obsah považuje za prejav konzervatívnosti. Ten, kto pravidlá dodržiava, býva niekedy označovaný za puritána, inokedy za človeka neschopného užívať si život a potešenie z neho plynúce. Ja si však myslím, že je to naopak. Biblia je v skutočnosti kniha plná nezvyčajnej múdrosti, občas kontroverzná, neidúca s davom, ale ponúkajúca naozajstný zážitok z každého dňa.

slovakia

left justify in out

Je to ťažké
Pravdaže, kresťanstvo nie je skupina príkazov a zákazov, je to oveľa viac. Nachádza sa tam síce aj nejaký ten zákaz alebo lepšie napísané, odporučenie, čomu by sa mal človek vyhnúť, vždy je to však pre zvýšenie osobného šťastia. Niečo je ťažké zrealizovať, dokonca sa to zdá byť nemožné. Ale Boh vie, prečo žiada aj sexuálnu zdržanlivosť pred manželstvom.

 

Mýtus
Hovorí sa, že Boh má výhrady voči sexu ako takému. Je to však nezmysel vyplývajúci z nepochopenia jeho podstaty. Boh je totiž ten, kto intímny styk vynašiel, on ho rovnako tak určil ako akt spájajúci muža a ženu a patriaci do zväzku manželského.

 

img


Sedem rokov
Než sa zosobášili, tvorili dlho pár. Bolo pre nich náročné ponechať si čistotu a nepodľahnúť pokušeniu.


„Samozrejme, nie je to jednoduché, môže to byť naozaj neznesiteľné - ale je to možné. Poznáme veľa šťastných párov, ktoré si ušetrili sex až do manželstva. My sme sa takisto zdržali predmanželského sexu. Za sedem rokov nášho chodenia sme mali niekoľko vášnivých momentov a pokúšajúcich situácií, ale zostali sme verní nášmu rozhodnutiu počkať až do manželstva. Keď sa pozrieme spätne na celý náš vzťah, zostáva to jedným z najlepších rozhodnutí, aké sme kedy učinili. Mali sme množstvo času rozvíjať sa skrze prirodzené štádiá fyzickej intimity počas toho, ako naša vzájomná nemenná oddanosť rástla."

 

img


Na otázku, ako je to možné ovládnuť a zvládnuť bez toho, aby človek stratil prirodzenú sexualitu, odpovedajú priamo, vraj tajomstvo tkvie v jedinom slove.


„Tajomstvo, ako si ušetriť sex až do manželstva, sa nachádza v jednom jedinom slove: hranice. Páry, ktoré sa zdržia sexu bez toho, aby zastavili svoju sexualitu, sa naučili stanoviť si presné hranice a držať sa ich. Učinili zámerné, premyslené a vedomé rozhodnutia o tom, ako ďaleko zájdu."

 

Dôvod nie je len jeden
Príčina, prečo sa niekto vzdá pred svadbou čohosi, o čom sa spieva takmer v každej piesni a v čom sa skrýva romantika takmer každého filmu, je v prvom rade založená na vernosti Bohu a tomu, čo povedal, že je dobré. Je však aj skupina iných dôvodov, a tie sú vyňaté z poznatkov odborníkov. Pár, ktorý je v súčasnosti už manželský, si dal toľkú námahu, aby sa ponoril aj do vedeckého vysvetlenia. Jeho záver je hodný zamyslenia. Prieskum preukázal, že najvyšší stupeň sexuálneho uspokojenia je spojený s manželstvom.

 

img


„To znamená, že ľudia, ktorí sa najviac prikláňajú k prehlasovaniu, že sú veľmi spokojní s ich súčasným sexuálnym životom, nie sú slobodní ľudia, ktorí voľne pendlujú od jednej sexuálnej skúsenosti k druhej, ale manželské páry, ktoré "silno" veria, že sex mimo manželstva je nesprávny. V skutočnosti, "tradicionalisti" sa nachádzajú o neuveriteľných 31% vyššie v ich úrovni sexuálneho uspokojenia ako slobodní ľudia, ktorí nemajú žiadne výhrady voči sexu mimo manželstva."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies