Archív článkov za Január 2019, strana 3

Otvor článok

Záchrannú operáciu v Magnitogorsku ukončili, našli 39 tiel

3.1 2019 17:01

MOSKVA - Našli sa telá všetkých 39 obetí tragédie v ruskom meste Magnitogorsk, kde sa v pondelok po výbuchu plynu zrútila časť desaťposchodového bytového domu. Záchranná operácia bola v stredu v tejto súvislosti ukončená.

Otvor článok

Štyri návyky, ktoré vám bránia trvalo schudnúť: Ktoré to sú a ako sa ich zbaviť?

3.1 2019 17:09

Niekoľko dní sa držíte, jete zdravo, pravidelne si dávate zeleninu a tortu ste mali naposledy na Vianoce - a potom ajhľa - pristihnete sa, ako sa napchávate pizzou, čokoládovou tortou a zapíjate to Colou? A čudujete sa, ako je možné, že ste si skazili tie pracné chvíle odriekania a môžete začať so všetkým nanovo? Možno ste na seba príliš prísni.

Otvor článok

Martin Huba na Masarykovi si podľa vlastných slov váži najmä jeho nadšenie a odhodlanie

3.1 2019 18:55

BRATISLAVA- Slovenský herec Martin Huba si zahral v novom filme Jakuba Červenku Hovory s TGM, v ktorom stvárnil prvého prezidenta Československej republiky Tomáša Garrigua Masaryka.

Otvor článok

Vedci podporili zachovanie jadrovej energetiky

3.1 2019 20:00

BRATISLAVA - Uznávaná skupina vedcov v oblasti životného prostredia v nedávnej správe informovala o zmene smeru v súvislosti s problematikou jadrovej energie. Podporujú totiž ponechanie jadrových elektrární v prevádzke a svoje tvrdenia opierajú o viaceré dôležité fakty.

Otvor článok

Zápchy v Moskve už nepredstavujú žiadny problém

3.1 2019 21:09

BRATISLAVA – Tí najbohatší obyvatelia hlavného mesta Ruska si môžu dovoliť za peniaze už asi naozaj všetko. Po novom ich s radosťou míňajú na objednávanie špeciálnych taxíkov, ktoré sú sa dostať za rekordne krátky čas na akékoľvek miesto. Navyše pri tom neporušujú pravidlá cestnej premávky.

Otvor článok

OSN vyhlásila 4. január za Svetový deň Braillovho písma

3.1 2019 21:12

PARÍŽ - V roku 2019 sa 4. január bude sláviť ako Svetový deň Braillovho písma. Vyhlásila ho Organizácia Spojených národov (OSN), aby svet uznal význam tohto písma. V tento deň má svet uznať právo zrakovo postihnutých ľudí na prístup k Braillovmu písmu a upozorniť zdravú populáciu na dôležitosť tejto otázky, informovala Svetová slepecká únia (WBU) na svojej webovej stránke.

Otvor článok

Na severe Slovenska sa naďalej môžu tvoriť snehové záveje a jazyky

3.1 2019 21:19

BRATISLAVA – Severné Slovensko môže aj v noci a v piatok (4.1.) miestami očakávať tvorbu snehových jazykov a závejov.

Otvor článok

Apple v Nemecku stiahne z predaja niektoré iPhony pre porušenie patentu

3.1 2019 21:25

MNÍCHOV - Apple zrejme stiahne niektoré modely iPhonu zo svojich nemeckých predajní. Qualcomm totiž vo štvrtok oznámil, že predložil dlhopisy vyžadované ako zábezpeku, aby uplatnil súdny zákaz predaja týchto modelov iPhonu v krajine.

Otvor článok

Afganca odsúdili za výtržnosť na verejnoprospešné práce

3.1 2019 21:28

BUDAPEŠŤ - Na trest povinnej práce odsúdil vo štvrtok v zrýchlenom konaní budapeštiansky súd Afganca, ktorý sa na Silvestra v Budapešti pohádal s párom muža a ženy na autobusovej zastávke. Oboch udrel, potom ich prenasledoval a vo výtržnostiach pokračoval aj v autobuse.

Otvor článok

Počas búrky povolili dvom lodiam s migrantmi zakotviť v prístave krajiny

3.1 2019 21:32

VALLETTA - Malta povolila dvom súkromným lodiam zachraňujúcim migrantov v Stredozemnom mori, aby počas búrky zakotvili v jej prístave.

Otvor článok

V New Yorku zaznamenali najmenší počet vrážd za takmer 70 rokov

3.1 2019 21:45

NEW YORK - Najnižší počet vrážd v New Yorku za posledných 70 rokov zaznamenali v roku 2018. Vyplýva to z údajov, ktoré vo štvrtok zverejnilo miestne policajné oddelenie. Informovala o tom agentúra AFP.

Otvor článok

Čo sa stane s vaším telom, keď sa zrieknete alkoholu

3.1 2019 22:14

Rozhodli ste sa v novom roku obmedziť alkohol, alebo ste sa ho zriekli úplne a dodržiavate tzv. suchý január, alebo sa ešte len chystáte na suchý február? Potom sa pripravte na veľa pozitívnych zmien, ktoré vaše telo čakajú. Nielen, že budete mať viac energie, ale bude sa vám tiež lepšie spať, a naviac aj opekniete. Aké ďalšie výhody alkoholový pôst sprevádza?

Otvor článok

Mexiko obviňuje USA za incident so slzotvorným plynom

3.1 2019 22:24

WASHINGHTON - Mexické ministerstvo zahraničných vecí sa dnes obrátilo na Spojené štáty s oficiálnou žiadosťou o vyšetrenie incidentu, počas ktorého americká pohraničná stráž použila slzotvorný plyn proti migrantom nachádzajúcim sa na území Mexika. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Afganec napadol ženy vo Viedni, jedna mu zlomila nos: Teraz ju viní z ťažkého ublíženia

3.1 2019 22:33

VIEDEŇ - Ochrana grázlov. Týmito slovami komentujú Rakúšania na sociálnych sieťach prípad zo silvestrovských osláv pred viedenskou radnicou.

Otvor článok

Letenky za tisíce predali aerolinky omylom za zlomok ceny

3.1 2019 22:44

Letecká spoločnosť z Hongkongu Cathay Pacific uviedla, že uzná platnosť leteniek do prvej a business triedy, ktoré predala niekoľkým šťastlivcom za zlomok skutočnej ceny. Dnes o tom informoval server BBC.

Otvor článok

Taliani čelia kritike za organizáciu národného Superpohára v Saudskej Arábii

3.1 2019 22:51

RÍM - Rozhodnutie organizovať zápas o taliansky futbalový Superpohár v Saudskej Arábii čelí zo strany talianskej vlády poriadnej kritike. Minister vnútra Matteo Salvini označil za veľkú hanbu, že duel sa uskutoční v krajine, v ktorej ženy nemôžu chodiť na štadióny voľne bez doprovodu muža.

Otvor článok

Tomáš Jurčo začne sezónu v zámorskej AHL

3.1 2019 23:23

SPRINGFIELD - Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo začne sezónu 2018/2019 v zámorskej AHL. Na spolupráci sa dohodol s klubom Springfield Falcons. Dvadsaťšesťročný Košičan v prvej polovici aktuálneho ročníka nútene pauzoval pre zdravotné problémy. V lete totiž podstúpil operáciu, počas ktorej mu odstránili kus zlomenej platničky.

Otvor článok

Americký shutdown sa čoskoro skončí: Demokrati v Snemovni schválili plán na jeho ukončenie

4.1 2019 06:20

WASHINGTON - Členovia Demokratickej strany v Snemovni reprezentantov amerického Kongresu schválili vo štvrtok večer (washingtonského času) plán na ukončenie čiastočného výpadku vo financovaní federálnych inštitúcií, spôsobeného v decembri neprijatím zákona o federálnych výdavkoch pre nezhody ohľadne požiadavky prezidenta Donalda Trumpa na vyčlenenie prostriedkov na výstavbu sporného múru na hranici s Mexikom.

Otvor článok

Rio de Janeiro prijalo kontroverzný zákon: Nový guvernér povolil policajtom streľbu na ozbrojených ľudí

4.1 2019 06:53

RIO DE JANEIRO - Policajti v brazílskom štáte Rio de Janeiro získali oprávnenie strieľať na zločincov ozbrojených puškami a usmrcovať ich.

Otvor článok

Predsedníčkou Snemovne reprezentantov sa po prvýkrát stala žena!

4.1 2019 07:22

WASHINGTON - Kalifornská demokratka Nancy Pelosiová sa opäť stala predsedníčkou americkej Snemovne reprezentantov.

Otvor článok

Na čo si potrpí Hana Zagorová? Bez tohoto si nevie predstaviť svoj deň!

4.1 2019 07:40

BRATISLAVA - Toto jej chýbať rozhodne nesmie! Česká speváčka Hana Zagorová si nevie predstaviť začať deň inak ako raňajkami.

Otvor článok

Brexit ukázal, aké výhodné je byť členom EÚ, myslí si Miroslav Lajčák

4.1 2019 07:58

BRATISLAVA – Európskej únii sa podarilo uchovať si „druhý dych“, ktorý chytila po britskom referende o vystúpení z EÚ aj preto, že je to istým spôsobom druh sebazáchovy.

Otvor článok

Sneženie bude na Slovensku pokračovať aj dnes: Majú sa tvoriť záveje

4.1 2019 08:17

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred výskytom snehových jazykov, závejov a sneženia na území Slovenska.

Otvor článok

Maximálne nemocenské dávky sa od januára zvýšili: Akú sumu dostane poistenec na PN v roku 2019?

4.1 2019 08:39

BRATISLAVA - Od začiatku tohto roka sa zvýšili maximálne sumy nemocenských dávok.

Otvor článok
Otvor článok

Nedeľa bude patriť rozdávaniu prestížnych ocenení: Kto tento rok získa Zlatý glóbus?

4.1 2019 09:19

BRATISLAVA - V noci z nedele na pondelok rozdajú v hoteli Beverly Hilton filmové a televízne ceny Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA).

Otvor článok

VIDEO V Seredi sa odohral jeden výnimočný vianočný príbeh: Pomáhalo sa deťom z detských domovov

4.1 2019 10:45

Dobrovoľníci z ECM Trnava a Diakonia ECM Sereď v spolupráci s kresťanským spoločenstvom EL-ŠADDAJ Sládkovičovo zorganizovali počas Vianoc špeciálne predstavenie, v rámci ktorého sa dostalo pomoci deťom z detských domovov.

Otvor článok

Veľké lavínové nebezpečenstvo hrozí v Tatrách i Malej Fatre

4.1 2019 11:01

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Veľké lavínové nebezpečenstvo, až štvrtý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice, aktuálne prevláda vo Vysokých, Západných Tatrách aj v Malej Fatre. V ostatných pohoriach Slovenska platí zvýšená lavínová hrozba, tretí stupeň.

Otvor článok

Liverpool s prvou prehrou v lige

4.1 2019 11:20

LONDÝN - Futbalisti Liverpoolu prehrali prvýkrát v tejto sezóne anglickej Premier League až v 21. kole. Manchestru City podľahli na jeho ihrisku 1:2 a pred úradujúcim majstrom majú na čele tabuľky už iba štvorbodový náskok. "Citizens" sa dostali do vedenia v 40. minúte gólom Sergia Agüera. Hosťom sa podarilo vyrovnať krátko po hodine hry, keď sa presadil Roberto Firmino. O víťazný gól sa postaral v 72. minúte Leroy Sane.

Otvor článok

Milujete Pirátov z Karibiku? Tak sa pripravte na veľké sklamanie!

4.1 2019 11:29

Séria filmov Piráti z Karibiku sa rokmi stala doslova kultovou, v ďalšom pokračovaní však bude chýbať ich hlavná tvár!

Otvor článok

Bývanie je najnákladnejšou položkou slovenských domácností

4.1 2019 11:46

BRATISLAVA - Slováci mesačne najviac míňajú na bývanie. V rámci spotrebného koša tvoria výdavky na bývanie, vodu, elektrinu či plyn takmer štvrtinu. Za potraviny a nealkoholické nápoje je to 18 % a treťou najnákladnejšou položkou je rekreácia a kultúra (10 %). Najmenej peňazí dáme za vzdelanie a to necelé 2%.

Otvor článok

VIDEO:Twinzz nie je len módna značka, ale životný štýl v ktorom sa ukrýva silný príbeh

4.1 2019 11:50

BRATISLAVA-Hovorí sa, že sny treba prežiť a nielen ich snívať. Na začiatku cesty bol sen dvoch bratov dvojičiek, založiť značku, ktorá bude vyjadrovať to odkiaľ pochádzajú a aký je ich názor na svet okolo nich. Netrvalo dlho a značka Twinzz sa preslávila po celom svete. Čo stoji za príbehom tejto značky ?

Otvor článok

Čínske vozidlo už zanecháva prvé stopy na odvrátenej strane Mesiaca

4.1 2019 12:11

PEKING - Čínske lunárne vozidlo Nefritový králik 2 už jazdí po mäkkom povrchu odvrátenej strany Mesiaca a zanecháva na ňom stopy. Včera o 22.22 h pekinského času sa z rampy čínskeho pristávacieho telesa Čchang 4 pohlo po mäkkom mesačnom povrchu. Táto jazda sa začala 12 hodín po tom, čo na odvrátenej strane Mesiaca prvýkrát v dejinách skúmania vesmíru pristála nejaká sonda. V dnešných hodinách o tom informovala agentúra AP.

Otvor článok

Cristiano Ronaldo sa stal po piaty raz víťazom ocenenia Globe Soccer Awards

4.1 2019 12:46

DUBAJ - Cristiano Ronaldo získal ocenenie pre najlepšieho futbalistu roka 2018 počas včerajšieho vyhlasovania výsledkov bilančnej ankety Globe Soccer Awards v Dubaji. Tridsaťtriročný Portugalčan obhájil svoje prvenstvo z predošlých dvoch edícií, triumfoval aj v rokoch 2011 a 2014. Čoskoro už 34-ročný CR7 si zároveň prebral aj cenu za najkrajší gól uplynulého kalendárneho roka.

Otvor článok
Otvor článok

Bocian Vavrinec strávil vianočné sviatky na juhu Afriky

4.1 2019 14:02

VYSOKÉ TATRY - Bocian Vavrinec, ktorého migráciu ochranári spod Tatier sledujú vďaka solárnej vysielačke, za posledný mesiac preletel ďalších 3200 kilometrov. Riaditeľ Správy Tatranského národného parku (TANAP) Pavol Majko uviedol, že jeho púť pokračovala zo Zambie, cez Zimbabwe až na juh Juhoafrickej republiky.