Rio de Janeiro prijalo kontroverzný zákon: Nový guvernér povolil policajtom streľbu na ozbrojených ľudí

NETKY.SK • 4 Január 2019, 06:53 • 2 min
Rio de Janeiro prijalo kontroverzný zákon: Nový guvernér povolil policajtom streľbu na ozbrojených ľudí

RIO DE JANEIRO - Policajti v brazílskom štáte Rio de Janeiro získali oprávnenie strieľať na zločincov ozbrojených puškami a usmrcovať ich.

slovakia

left justify in out

Novozvolený guvernér tohto štátu Wilson Witzel to uviedol vo štvrtok v rozhovore pre rozhlasovú stanicu BandNews.

 

Ešte 1. januára potvrdil Witzel vo svojom inauguračnom prejave predvolebný sľub, že zakročí proti kriminalite, ktorá je v Riu de Janeiro jedným z najvážnejších problémov. V rámci kampane sľuboval taktiež boj proti obchodovaniu s drogami a korupcii.

 

Obchodníkov s drogami označil Witzel za "narkoteroristov" a dodal, že s nimi aj "bude zaobchádzané ako s teroristami". "Ozbrojení zločinci prevzali kontrolu a nadvládu nad časťami nášho územia, čo spôsobuje hanbu a narúšanie poriadku. Nedovolím, aby táto paralelná moc pokračovala," uviedol nový guvernér pri nástupe do funkcie.

 

Witzel, známy ako spojenec nového, pravicovo-populistického brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara, tiež vo štvrtok vyhlásil, že Brazília "potrebuje vlastné Guantánamo", čo bolo narážkou na americkú základňu na Kube, využívanú ako väznica mimo územia Spojených štátov. "Potrebujeme dostať teroristov na miesta, kde bude spoločnosť od nich úplne oslobodená," uviedol v príhovore policajtom.

 

Už po svojom zvolení v októbri minulého roka Witzel navrhol, aby policajní ostreľovači zabíjali ozbrojených "zločincov" vrátane kohokoľvek, koho spozorujú so zbraňou, a to aj vtedy, ak nie je nikto ohrozovaný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies