Tomáš Jurčo začne sezónu v zámorskej AHL

NETKY.SK • 3 Január 2019, 23:23 • 2 min
Tomáš Jurčo začne sezónu v zámorskej AHL

SPRINGFIELD - Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo začne sezónu 2018/2019 v zámorskej AHL. Na spolupráci sa dohodol s klubom Springfield Falcons. Dvadsaťšesťročný Košičan v prvej polovici aktuálneho ročníka nútene pauzoval pre zdravotné problémy. V lete totiž podstúpil operáciu, počas ktorej mu odstránili kus zlomenej platničky.

slovakia

left justify in out

Tomáš pôsobil minulú sezónu v NHL v tíme Chicaga Blackhawks, ale jastrabi s ním zmluvu nepredĺžili.Stal sa tak voľným hráčom a pretrvávajúce zdravotné problémy mu následne znemožnili boj o nový kontrakt v zámorskej profilige. Košický rodák nechcel po operácii absolvovať zápasy v Európy, prioritou pre neho bolo zámorie.

 

"Ak ma nič nebude bolieť, po Novom roku už chcem mať klub a znova hrať. Rozohrať by som sa chcel v AHL a následne prejsť znova do NHL. Pred dvoma rokmi som po operácii rovno začal hrávať v Detroite a cítil som, že to nie je ono. I preto by som radšej chcel začať na farme," vysvetľoval v úvode novembra Jurčo pre denník Šport.

 

Springfield Falcons je farmárskym klubom Columbusu Blue Jackets. Tak uvidíme, ako sa Jurčovi bude dariť a možno už si ho už v marci povolá prvý tým. Columbus má posledné sezóny určite vyššie ambície ako len prvé kolo playoff. Tým na to určite má. 

 


Kreatívny útočník má za sebou šesť kompletných sezón na seniorskej úrovni, ale iba jednu z nich strávil celú v NHL. V edícii 2014/15 odohral za Detroit Red Wings v základnej časti 63 duelov a ďalších 7 pridal v play-off. V ostatných ročníkoch však nemal stabilné miesto v profilige a pendloval medzi NHL a AHL, čo nezmenil ani prechod do organizácie Chicaga Blackhawks. Jurčo nazbieral dovedna 211 štartov v najkvalitnejšej súťaži sveta a zatiaľ nerozmýšľa nad návratom do Európy.

 

"Na Kontinentálnu hokejovú ligu mám čas. Stále som mladý chlapec, ktorý túži po pôsobení v zámorí. Niesom pripravený ísť do Ruska. Verím si, že stále mám na NHL," poznamenal účastník troch svetových šampionátov, ktorý by mohol byť ťahúňom reprezentácie Slovenska na tohtoročných MS v Košiciach a Bratislave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies