Mexiko obviňuje USA za incident so slzotvorným plynom

NETKY.SK • 3 Január 2019, 22:24 • 2 min
Mexiko obviňuje USA za incident so slzotvorným plynom

WASHINGHTON - Mexické ministerstvo zahraničných vecí sa dnes obrátilo na Spojené štáty s oficiálnou žiadosťou o vyšetrenie incidentu, počas ktorého americká pohraničná stráž použila slzotvorný plyn proti migrantom nachádzajúcim sa na území Mexika. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Mexické ministerstvo vyzvalo Spojené štáty prostredníctvom svojho veľvyslanectva, aby dôkladne vyšetrili utorkovú potyčku na mexicko-amerických hraniciach pri meste Tijuana. Americká pohraničná stráž vtedy použila slzotvorný plyn proti skupine približne 150 migrantov, ktorí sa z územia Mexika pokúsili prelomiť hraničný plot smerom do USA.

 

img

Tijuana, Mexiko

 

Príslušníci americkej pohraničnej stráže zákrok obhajovali tvrdením, že slzotvorný plyn použili výhradne po tom, čo migranti začali hádzať kamene.

Agentúra v tomto kontexte uviedla, že podľa svedectva jej fotografa, ktorý sa na mieste nachádzal počas incidentu, došlo k útoku kameňmi až v reakcii na použitie dráždivej látky zo strany amerických bezpečnostných zložiek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona