Štyri návyky, ktoré vám bránia trvalo schudnúť: Ktoré to sú a ako sa ich zbaviť?

NETKY.SK • 3 Január 2019, 17:09 • 2 min
Štyri návyky, ktoré vám bránia trvalo schudnúť: Ktoré to sú a ako sa ich zbaviť?

Niekoľko dní sa držíte, jete zdravo, pravidelne si dávate zeleninu a tortu ste mali naposledy na Vianoce - a potom ajhľa - pristihnete sa, ako sa napchávate pizzou, čokoládovou tortou a zapíjate to Colou? A čudujete sa, ako je možné, že ste si skazili tie pracné chvíle odriekania a môžete začať so všetkým nanovo? Možno ste na seba príliš prísni.

slovakia

left justify in out

Pozrite sa na štyri prekvapivé zlozvyky, ktoré ľuďom často bránia pri zhadzovaní váhy.

 

Zakazujete si obľúbené jedlo

 

V momente, kedy si zakážete všetko, čo máte radi, budete zaháňať chuť niečím iným a častejšie. Navyše budete kvôli tomu myslieť na jedlo oveľa častejšie a budete sa cítiť nešťastne. Oveľa lepšie je povoliť si čas od času drobný hriech v malej porcii, ktorý potom napríklad odčiníte cvičením.

 

Výnimku tvorí alkohol: Tu sa oplatí naozaj prísnosť. Alkohol je veľmi kalorický, najmä pivo a tvrdý alkohol. Z diétneho hľadiska si môžete večer povoliť vínny strik, maximálne dva poháre. Lenže tu je skonzumované množstvo priamo úmerné ústupe vôle a často to dopadne myšlienkami, že sedmička ma predsa nezabije. Alkohol sa s chudnutím jednoducho nezlučuje.

 

Málo spíte

 

Najčastejšou chybou, ktorú si ľudia, ktorí chcú schudnúť ani neuvedomia, je to, že zabúdajú spať. Áno, deň má len 24 hodín, ale vy si na seba čas nájsť musíte. Ak spíte dlhodobo menej ako 7 až 8 hodín denne, vaše telo nestíha regenerovať a nechudne. Potreba spánku je individuálna, všeobecne sa ale pohybuje okolo ôsmich hodín denne. Výrazne menej či viac spánku telu škodí.

 

img

 

Vynechávate jedlá

 

Nemáte čas sa najesť, a tak pokojne vynecháte obed a večer si dáte len šalát? Svojmu telu len škodíte. To, že máte nedostatok pravidelnej energie, vedie len k tomu, že si začne robiť zásoby. Je to paradox, ale pri chudnutí nesmiete nikdy pocítiť hlad. Jedzte päťkrát denne malé porcie a telo sa prestane báť, že ho vyhladnete, a bude lepšie spaľovať.

 

img

 

Držíte príliš prísne diéty

 

Viete presne, aký je váš bazálny metabolizmus, teda aké množstvo energie by ste mali denne prijať? Pokiaľ chcete chudnúť, mal by byť váš príjem len o niečo menší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona