Afganec napadol ženy vo Viedni, jedna mu zlomila nos: Teraz ju viní z ťažkého ublíženia

NETKY.SK • 3 Január 2019, 22:33 • 2 min
Afganec napadol ženy vo Viedni, jedna mu zlomila nos: Teraz ju viní z ťažkého ublíženia

VIEDEŇ - Ochrana grázlov. Týmito slovami komentujú Rakúšania na sociálnych sieťach prípad zo silvestrovských osláv pred viedenskou radnicou.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný Afganec tam sexuálne napádal ženy. Jedna z jeho obetí - 21-ročná Švajčiarka zo Ženevy, zareagovala razantne. Žena sa bránila a mladíkovi zlomila nos.

 

Incident sa odohral v utorok okolo 01:30 a na polícii skončil nielen agresor, ale aj Švajčiarka. Dievča si vyslúžila obvinenia z "ťažkého ublíženia na zdraví". Márne bolo jej vysvetľovanie, že sa len bránila a reagovala "reflexívne". Jej výpovede potvrdzovali aj ďalší svedkovia s tým, že mladík ženy napádal.

 

Dievča slávilo príchod nového roka v rakúskej metropole s kamarátkou a v stredu sa vrátila späť do Švajčiarska. Prípad hýbe celým Rakúskom. Ľudia ho na sociálnych sieťach nielen komentujú, ale dievčaťu ponúkajú aj právnu pomoc.

 

 

Celá kauza je podľa Márie Rösslhumerovej, riaditeľky Autonómnych ženských domovov v Rakúsku, zlý signál pre ženy. "Každý má právo sa brániť a ženy by takéto prípady nemali odradiť," povedala.

 

Server heute.at prišiel s niekoľkými scenármi, ako by kauza mohla dopadnúť. Jednou z variant je to, že štátny zástupca vráti prípad na prepracovanie a trestný čin bude klasifikovaný ako nutná sebaobrana bez právnych dôsledkov. Ďalším variantom je možnosť, že súd dievča oslobodí.

 

Je tiež možné, že Švajčiarka bude musieť zaplatiť jednorazové odškodné vo výške 500 eur. Možnosť odňatia slobody alebo podmienečného trestu je nepravdepodobná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies