Taliani čelia kritike za organizáciu národného Superpohára v Saudskej Arábii

NETKY.SK • 3 Január 2019, 22:51 • 2 min
Taliani čelia kritike za organizáciu národného Superpohára v Saudskej Arábii

RÍM - Rozhodnutie organizovať zápas o taliansky futbalový Superpohár v Saudskej Arábii čelí zo strany talianskej vlády poriadnej kritike. Minister vnútra Matteo Salvini označil za veľkú hanbu, že duel sa uskutoční v krajine, v ktorej ženy nemôžu chodiť na štadióny voľne bez doprovodu muža.

slovakia

left justify in out

Na základe dohody z júna 2018 sa až tri z najbližších piatich duelov o taliansky futbalový Superpohár uskutočnia v Saudskej Arábii.

 

img

útočník AC Miláno Gonzálo Higuaín

 

"Taký duel ani nechcem pozerať. Futbal sa stal otrokom biznisu a televízie," vyhlásil Salvini, ktorý je priaznivcom AC Miláno. Práve jeho miláčikovia už 16. januára nastúpia v arabskej krajine proti Juventusu Turín.

Prezident najvyššej talianskej futbalovej súťaže Gaetano Micciche reagoval, že na súboj medzi Milánčanmi a Turínčanmi môžu prísť ženy aj bez mužského sprievodu, bude to historicky prvé medzinárodné podujatie s účasťou žien na tribúnach v Saudskej Arábií. Ženy už rok môžu sledovať športové súboje na tribúnach, no nesmú zdieľať rovnaké sektory ako muži a vyhradené majú špeciálne vyhtadené časti. 

 

img


Taliani zožali vlny kritiky aj za to, že spomenutý zápas odmietli presunúť po vražde saudskoarabského novinára Džamála Chášakdžího. Podľa amerických spravodajských služieb je korunný princ Muhammad bin Salmán z objednávky tejto vraždy podozrivý, prípadne mal o tomto ohavnom čine vopred vedieť a včas podniknúť kroky k jej prekazeniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies