Počas búrky povolili dvom lodiam s migrantmi zakotviť v prístave krajiny

NETKY.SK • 3 Január 2019, 21:32 • 2 min
Počas búrky povolili dvom lodiam s migrantmi zakotviť v prístave krajiny

VALLETTA - Malta povolila dvom súkromným lodiam zachraňujúcim migrantov v Stredozemnom mori, aby počas búrky zakotvili v jej prístave.

slovakia

left justify in out

Jedna z týchto lodí sa už 12 dní snaží niekde pristáť so zachránenými ľuďmi. Premiér Malty Joseph Muscat na Twitteri uviedol, že hoci migranti neboli zachránení v maltskej pátracej oblasti, krajina dovolila lodi SeaWatch 3 a ďalšiemu plavidlu vstúpiť do maltských vôd.

 

Nemecká humanitárna organizácia, ktorá prevádzkuje loď SeaWatch 3, informovala, že 32 migrantov zachránila z prevádzačského člna ešte 22. decembra a iná loď neskôr zachránila 17 ďalších migrantov.

 


Organizácia Sea-Watch Taliansko vo štvrtok prostredníctvom Twitteru oznámila, že sa nachádza niekoľko námorných míľ od pobrežia Malty a má "povolenie požiadať o útočisko počas búrky".

 

Organizácia uviedla, že predstavitelia Európskej únie sa snažia nájsť krajiny, ktoré by migrantov prijali. Malta a Taliansko odmietajú prijímať migrantov zachránených súkromnými humanitárnymi organizáciami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona