Nedeľa bude patriť rozdávaniu prestížnych ocenení: Kto tento rok získa Zlatý glóbus?

NETKY.SK • 4 Január 2019, 09:19 • 2 min
Nedeľa bude patriť rozdávaniu prestížnych ocenení: Kto tento rok získa Zlatý glóbus?

BRATISLAVA - V noci z nedele na pondelok rozdajú v hoteli Beverly Hilton filmové a televízne ceny Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA).

slovakia

left justify in out

Galavečer 76. ročníka udeľovania cien Zlatý glóbus budú moderovať Sandra Oh a Andy Samberg. Predstavovať nominovaných a odovzdávať ceny budú napríklad Lady Gaga, Bradley Cooper, Steve Carell, Gina Rodriguez, Jamie Lee Curtis, Idris Elba, Dick Van Dyke, Chrissy Metz, Catherine Zeta-Jones, Felicity Huffman, Ben Stiller, Michael B. Jordan, Mike Myers, Harrison Ford, Halle Berry, Lena Waithe, Jim Parsons, Sterling K. Brown, William H. Macy, Lupita Nyong'o, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Justin Hartley, Chadwick Boseman, Saoirse Ronan, Octavia Spencer, Gary Oldman, Taraji P. Henson, Allison Janney, Jessica Chastain alebo Sam Rockwell.

 


Zoznamu kandidátov vo filmových kategóriách vládne životopisná dramédia Vice so šiestimi nomináciami. O jednu menej si vyslúžili Favoritka, Green Book a Zrodila sa hviezda. Prvé tri spomínané snímky sa spolu s projektmi Šialene bohatí Ázijčania a Návrat Mary Poppins uchádzajú o cenu v kategórii Najlepší film - komédia alebo muzikál. Medzi drámami sú to okrem Zrodila sa hviezda aj If Beale Street Could Talk, Bohemian Rhapsody, Čierny panter a BlacKkKlansman.

 


Trofej v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo filme - dráme dostane niekto z pätice Bradley Cooper (Zrodila sa hviezda), Willem Dafoe (Pri bráne večnosti), Lucas Hedges (Boy Erased), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) a John David Washington (BlacKkKlansman). V ženskej kategórii sú nominované Glenn Close (Manželka), Lady Gaga (Zrodila sa hviezda), Nicole Kidman (Destroyer), Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?) a Rosamund Pike (A Private War).

V žánroch komédia alebo muzikál sa o rovnakú cenu medzi mužmi uchádzajú Christian Bale (Vice), Lin-Manuel Miranda (Návrat Mary Poppins), Viggo Mortensen (Green Book), Robert Redford (Gentleman s revolverom) a John C. Reilly (Stan & Ollie). Medzi ženami sú to Emily Blunt (Návrat Mary Poppins), Olivia Colman (Favoritka), Elsie Fisher (Eighth Grade), Charlize Theron (Tully) a Constance Wu (Šialene bohatí Ázijčania).

O cenu pre najlepšieho filmového režiséra zabojujú Bradley Cooper (Zrodila sa hviezda), Alfonso Cuarón (Roma), Peter Farrelly (Green Book), Spike Lee (BlacKkKlansman) a Adam McKay (Vice). V scenáristickej kategórii sa o trofej uchádzajú Alfonso Cuarón (Roma), Deborah Davis a Tony McNamara (Favoritka), Barry Jenkins (If Beale Street Could Talk), Brian Hayes Currie, Peter Farrelly a Nick Vallelonga (Green Book) a Adam McKay (Vice).

V televíznych kategóriách získala najviac nominácií - štyri - druhá sezóna antológie American Crime Story (2016) venovaná vražde módneho návrhára Gianniho Versaceho. V kategórii dramatických seriálov o cenu bojujú V službách KGB (2013 - 2018), Bodyguard (2018), Homecoming (2018), Na muške (2018) a Pose (2018). V kategórii Najlepší televízny seriál - komédia alebo muzikál majú šancu na úspech tituly Barry (2018), The Good Place (2016), The Marvelous Mrs. Maisel (2017), Na smiech (2018) a The Kominsky Method (2018). Najlepším miniseriálom alebo televíznym filmom sa môžu stať The Alienist (2018), American Crime Story: Versace (2018), Útek z väzenia v Dannemore (2018), Ostré predmety (2018) a Škandál po anglicky (2018).

Jeff Bridges si na slávnosti prevezme cenu Cecila B. DeMilla za celoživotné dielo a obdobnú čestnú cenu za televíznu tvorbu dostane Carol Burnett, pričom ju po nej, ako prvej držiteľke, aj pomenujú. Tohtoročnou ambasádorkou Zlatých glóbusov bude Isan Elba, 16-ročná dcéra Idrisa Elbu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona