Letenky za tisíce predali aerolinky omylom za zlomok ceny

NETKY.SK • 3 Január 2019, 22:44 • 2 min
Letenky za tisíce predali aerolinky omylom za zlomok ceny

Letecká spoločnosť z Hongkongu Cathay Pacific uviedla, že uzná platnosť leteniek do prvej a business triedy, ktoré predala niekoľkým šťastlivcom za zlomok skutočnej ceny. Dnes o tom informoval server BBC.

slovakia

left justify in out

Aerolinky omylom predali miesta v business triede na augustové lety z Vietnamu do New Yorku a späť za 675 dolárov. V júli a septembri pritom rovnaké letenky stoja 16 000 dolárov. Spoločnosť uznala, že "urobila chybu", ale oznámila, že letenky ponechá v platnosti.

 

Na ceny leteniek upozornili blogeri o cestovaní 31. decembra, neskôr ich aerolinky stiahli. Nie je doteraz jasné, koľko leteniek aerolinky Cathay Pacific týmto spôsobom predali.

 

Maca Jaehnerta z Milwaukee v americkom štáte Wisconsin upozornili na ceny leteniek na Twitteri. Využil šance a rezervoval si lístok v prvej triede z Bostonu do Hongkongu a nadväzujúci let do Hanoja v business triede za 1220 dolárov. Vždy vraj sníval o tom, že preletí prvou triedou, povedal televízii BBC. Čoby bloger o cestovaní a manažér sociálnych médií v technologickej spoločnosti zvyčajne cestoval turistickou triedou.

 

"Jednosmerná letenka s Cathay v prvej (triede) stojí približne 18 000 dolárov, čo je tak trochu mimo moje možnosti," povedal.

 

"Keď som si to vypočítal, zaplatil som s 95% zľavou ... Myslel som, že to musí byť buď akcia, na ktorú človek narazí raz za život, alebo chybná tarifa, možno oboje," dodal. Vydýchol si, keď sa dopočul, že aerolinky ponechajú letenky v platnosti.

 

img

 

Tento omyl uzatvára pre leteckú spoločnosť zložitý rok 2018, v ktorom sa snažila vymaniť za dva roky trvajúcej hospodárskej straty. Spoločnosť bojuje s konkurenciou najmä čínskych nízkonákladových aeroliniek.

 

V októbri spoločnosť zistila únik informácií zo svojho počítačového systému, pri ktorom mohli byť ukradnuté osobné údaje u viac ako deviatich miliónov zákazníkov. O mesiac skôr musela poslať jedno zo svojich lietadiel späť do lakovne, kde na bok lietadla chybne naniesli nápis "Cathay Paciic".

 

Letecké spoločnosti často uznávajú letenky s chybne nastavenými cenami, prax sa však líši podľa dopravcu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies