Záchrannú operáciu v Magnitogorsku ukončili, našli 39 tiel

NETKY.SK • 3 Január 2019, 17:01 • 2 min
Záchrannú operáciu v Magnitogorsku ukončili, našli 39 tiel

MOSKVA - Našli sa telá všetkých 39 obetí tragédie v ruskom meste Magnitogorsk, kde sa v pondelok po výbuchu plynu zrútila časť desaťposchodového bytového domu. Záchranná operácia bola v stredu v tejto súvislosti ukončená.

slovakia

left justify in out

Na základe vyjadrenia predstaviteľov ruského ministerstva pre mimoriadne situácie o tom informoval internetový server Lenta.ru.

 

"Dnes sme vyslobodili posledné 39. telo, garantujeme vám, že ďalší ľudia sa v budove už nenachádzajú", vyhlásil pred novinármi Alexander Čuprijanov, námestník ministra pre mimoriadne situácie a dodal, že zatiaľ bolo identifikovaných 38 tiel.

 

Jedenásťmesačný chlapec, ktorého našli v troskách v utorok živého, sa nachádza vo vážnom, ale stabilizovanom stave v detskej nemocnici v Moskve. Okrem iných zranení má aj omrzliny, uviedla tlačová agentúra AP.

 

img

 

Záchranné práce komplikovalo okrem iného aj nepriaznivé počasie. Počas nocí dosahuje teplota v Magnitogorsku, ležiacom 1400 kilometrov juhovýchodne od Moskvy, približne mínus 20 stupňov Celzia.

 

Medzitým sa stala známou aj výška finančnej kompenzácie pre rodiny obetí nešťastia. Tá by sa mala pohybovať v prepočte z rubľov v rozmedzí 2555-12.776 eur.

 

Tragédiu začal vyšetrovať Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý do Magnitogorska vyslal expertov zo svojho moskovského ústredia. Federálna bezpečnostná služba (FSB) potvrdila, že v bytovom dome nastal výbuch plynu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona