Archív článkov za Január 2019, strana 2

Otvor článok

Do štvrtka bude v okolí Tatier veterno, niektoré okresy potrápi sneh

2.1 2019 15:35

BRATISLAVA – Do štvrtka 3. januára bude v okresoch Ružomberok, Banská Bystrica, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad fúkať silný vietor najmä na horách, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 135 – 160 kilometrov za hodinu.

Otvor článok

Takmer tretina z áut, ktoré sa vlani predali v Nórsku, boli elektromobily

2.1 2019 15:41

OSLO - Takmer tretina nových áut, ktoré sa vlani predali v Nórsku, boli čisté elektromobily. To je nový svetový rekord. Nórsko chce ukončiť predaj áut poháňaných motormi na fosílne palivá do roku 2025, uviedla v stredu nezávislá Norwegian Road Federation.

Otvor článok

Pápež František kritizoval pokrytcov v katolíckej cirkvi

2.1 2019 15:44

RÍM - Pápež František kritizoval v stredu pokrytcov v katolíckej cirkvi, informovala agentúra DPA.

Otvor článok

Pri kontrolách pokladníc zistili kontrolóri pochybenia pri štvrtine nákupov

2.1 2019 15:47

BRATISLAVA - Pracovníci finančnej správy udelili pri kontrolách zameraných na používanie elektronických registračných pokladníc (ERP) počas vianočného obdobia pokuty vo výške viac ako 37.000 eur.

Otvor článok

Študentka z Bristolu nezvládla výstup na horu Ben Nevis

2.1 2019 16:16

BRATISLAVA - Mladá britská študentka sa rozhodla so svojimi priateľmi osláviť prvý deň roku výstupom na najvyššiu horu v Británii. To však ešte netušila, že sa jej výstup stane osudným.

Otvor článok

Donovaly opäť uzavreli pre nákladné autá nad desať metrov

2.1 2019 16:22

BANSKÁ BYSTRICA - Aj keď polícia krátko po poludní povolila nákladným vozidlám nad desať metrov prejazd horským priechodom Donovaly, po 15. hodine ho pre tieto vozidlá opäť uzavrela.

Otvor článok

Zmluvy s VšZP podpísali ďalšie ambulancie

2.1 2019 16:31

BRATISLAVA - Či všetky ambulancie, ktoré vypovedali zmluvu Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP), podpíšu nové na tento rok, by malo byť jasné na budúci týždeň. Vyplýva to zo stanoviska VšZP.

Otvor článok

Rezort predstavil svoje priority počas slovenského predsedníctva OBSE

2.1 2019 16:34

BRATISLAVA - Podpora vojenskej spolupráce a posilnenie opatrení na budovanie dôvery a bezpečnosti budú prioritami Ministerstva obrany (MO) SR počas slovenského predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

Otvor článok

Keňa zavádza prísnejšie pravidlá na prepravu nosorožcov

2.1 2019 16:59

BRATISLAVA – Situácia s prepravou tohto mohutného zvieraťa bola už v tejto oblasti alarmujúca, a preto vláda pristúpila k zavedeniu opatrení, ktoré by mali zabrániť úmrtiam nosorožcov počas premiestňovania.

Otvor článok

Zlato je najdrahšie za posledný polrok

2.1 2019 17:18

NEW YORK - Cena zlata na začiatku nového roka vyskočila na najvyššiu úroveň za 6 mesiacov. V stredu cena unce (31,1 gramu) zlata na londýnskej burze vzrástla až na 1288 USD, čo činí asi 1125 eura. To bolo najviac od júna 2018.

Otvor článok

Košičan s kladivom napadol a zranil štyri osoby, čelí už obvineniu

2.1 2019 18:36

KOŠICE - Z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva obvinila policajná vyšetrovateľka 36-ročného Košičana, ktorý mal v utorok (1.1.) okolo 00.40 h na Baltickej ulici v Košiciach s kladivom v ruke fyzicky napadnúť štyri osoby vo veku 19, 21 a 22 rokov.

Otvor článok

Grécka polícia pátra po bratoch, ktorí v ušli z väznice Korydallos

2.1 2019 18:46

ATÉNY - Grécka polícia pátra po dvoch väzňoch, ktorí v noci na stredu ušli z väznice Korydallos pri Aténach, ktorá je najväčšou v krajine, informovala agentúra AP.

Otvor článok

Dajte zbohom nafúknutému bruchu po sviatkoch: Bez hladu a s dobrým pocitom

2.1 2019 18:54

Niekoľkodňová nálož jedla vášmu zažívaniu dala pekne zabrať. Pocit nafúknutého bruška, opuchnuté líca a vyššia váha sú toho dôkazom. Ako sa čo najrýchlejšie vrátiť do pôvodnej formy? Naordinujte si zdravý detox v podobe ľahkých jedál, pohybu a niekoľkých ďalších tipov, vďaka ktorým sa budete už po dvoch dňoch cítiť dobre. Na silvestra tak bez problému vkĺznete do upnutých šiat a začiatok nového roka oslávite s dobrým pocitom.

Otvor článok

Ľuboš Ferus je považovaný za posledného bosa starej gardy žijúceho na slobode

2.1 2019 19:10

BRATISLAVA - Ľuboš Ferus, ktorého v stredu Okresný súd v Leviciach (OS) vzal v prípade lúpeže so zbraňou do väzby, bol považovaný v minulosti nielen za bosa podsvetia v Nitre, ale aj za posledného bosa starej gardy žijúceho na slobode.

Otvor článok

Trump oznámil, že dostal "skvelý list" od Kim Čong-una

2.1 2019 19:20

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v stredu oznámil, že dostal "skvelý list" od severokórejského vodcu Kim Čong-una. Informovala o tom agentúra AFP.

Otvor článok

Kanye West a Kim Kardashian West budú mať ďalšie dieťa

2.1 2019 19:24

BRATISLAVA - Americký rapper Kanye West a jeho manželka Kim Kardashian West budú mať štvrté dieťa. Informoval o tom magazín People.

Otvor článok

Vozovky v okrese Žilina sú zľadovatené, posypové vozidlá nestíhajú

2.1 2019 19:28

ŽILINA – Dopravnú situáciu v okrese Žilina aktuálne komplikujú zľadovatené vozovky. Policajti preto vyzývajú vodičov na maximálnu opatrnosť.

Otvor článok

Chrípka vás tento rok nedostane: Takto sa jej v novom roku vyhnete

2.1 2019 19:34

Boli ste v uplynulom roku chorí a radi by ste sa tomu tento rok vyhli? Chcete si užiť naplánovanú zimnú dovolenku a bojíte sa, že to zase nevyjde, pretože budete musieť zostať doma a liečiť sa z chrípky alebo prechladnutia?

Otvor článok

Záchranári pomohli vyčerpanému turistovi, ktorý strávil tri noci na hrebeni N. Tatier

2.1 2019 19:51

VYŠNÁ BOCA – Pomoc horských záchranárov potreboval v stredu 36–ročný slovenský turista, ktorý sa po troch nociach strávených na hrebeni Nízkych Tatier a náročnom postupe v ťažkom teréne nedokázal vrátiť na Čertovicu.

Otvor článok

Kartel OPEC výrazne obmedzil produkciu už v decembri

2.1 2019 20:00

NEW YORK - Produkcia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) klesla v decembri najviac za takmer 2 roky. To signalizuje, že kartel cítil vzhľadom na prepad cien neodkladnosť, keďže dohoda o obmedzení ťažby začala platiť až v januári.

Otvor článok

Vo štvrťfinále to bola jasná záležitosť favorita

3.1 2019 08:31

VANCOUVER - Naši chlapci sa lúčia so šampionátom MS do 20 rokov po vysokej štvrťfinálovej prehre 3:8 s favorizovaným Ruskom. Zverenci trénera Ernesta Bokroša tak na turnaji obsadili konečné 8. miesto. Za najlepšieho hráča v zápase na slovenskej strane vyhlásili obrancu Michala Ivana. Medzi trojicu najlepších hráčov SR na turnaji sa dostali brankár Samuel Hlavaj spolu s obrancom Martinom Fehérvárym a útočníkom Adamom Liškom.

Otvor článok

Kanada a Švédsko sa lúčia so šampionátom už vo štvrťfinále

3.1 2019 09:33

VANCOUVER - Úvodný štvrťfinálový zápas majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov priniesol veľké prekvapenie na úkor favorita. Švédi po vynikajúcich výsledkoch v základnej skupine nečakane zaváhali a podľahli Švajčiarom. Domáca Kanada zase nestačila na Fínov, ktorí si víťazstvo vydreli až po predĺžení.

Otvor článok

USA očakávajú od Brazílie podporu pri riešení venezuelskej krízy

3.1 2019 10:06

BUENOS AIRES - Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo oznámil, že Spojené štáty očakávajú od novej brazílskej krajne pravicovej vlády podporu pre svoj postup pri riešení politickej a hospodárskej krízy vo Venezuele. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Prioritou rezortu obrany počas predsedníctva v OBSE bude najmä vojenská spolupráca

3.1 2019 10:36

BRATISLAVA - Prioritami rezortu obrany v politicko-vojenskej oblasti budú počas predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) najmä podpora vojenskej spolupráce ako aj znižovanie napätia a rizika vypuknutia vojenského konfliktu. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková.

Otvor článok

Trh so smartfónmi upadá

3.1 2019 11:08

BRATISLAVA - Globálny trh so smartfónmi upadá a výrobcovia potrebujú nový impulz, ktorý by opätovne naštartoval klesajúce predaje týchto mobilných zariadení. Vyplýva to aj zo štatistických údajov analytickej spoločnosti International Data Corporation (IDC), podľa ktorej bolo v treťom štvrťroku 2018 celosvetovo na trh dodaných 355,2 milióna kusov chytrých telefónov, čo v medziročnom porovnaní predstavuje pokles o šesť percent.

Otvor článok

Pobyt severokórejského veľvyslanca je zatiaľ neznámy

3.1 2019 11:56

RÍM - Taliansko nevie o žiadosti o azyl podanej veľvyslancom Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) v Ríme, ktorý sa údajne skrýva v neznámej západnej krajine. S odvolaním sa na zdroj blízky talianskemu ministerstvu zahraničných vecí o tom dnes informovala a agentúra AFP.

Otvor článok

Situácia na cestách v tatranskom regióne je mimoriadne komplikovaná

3.1 2019 12:47

POPRAD - Tamojší cestári majú čo robiť, aby vozovku udržali prejazdnú na všetkých miestach, v teréne je momentálne všetka dostupná technika. Situácia v doprave je mimoriadne skomplikovaná pre sneženie a silný vietor. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla

Otvor článok

V Bratislave pribudne ďalšie miesto s bezplatnou wifi

3.1 2019 13:11

BRATISLAVA - V parku na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste bude bezplatná wifi. Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca Nového Mesta Marek Tettinger, okrem parku už môžu ľudia v súčasnosti využívať wifi zdarma na miestnom úrade na Junáckej ulici.

Otvor článok

Srbsko prijalo zákon o zákaze kožušinových fariem

3.1 2019 14:08

Mnoho ľudí pred tým len zaviera oči, ale faktom je, že zvieratá sťahujú z kože všade vo svete. V Rusku a USA sú ročne zabíané približne 4 milióny zvierat, v Kanade dokonca milión. V Európe je to napríklad aj pokrokové Dánsku alebo Nemecko. 75% ko¬žu¬šín pochádza z fariem, zvy¬šok z pytliactva.

Otvor článok

Cesty v Bratislavskom kraji sú zjazdné a monitorované

3.1 2019 14:52

BRATISLAVA - Dopravu na cestách Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) komplikuje husté sneženie sprevádzané vetrom, ktorý spôsobuje zafúkavanie ciest. Prednostne sú udržiavané hlavné ťahy, horské úseky a cesty, na ktorých hrozí riziko tvorby závejov či námrazy. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Otvor článok

Slovenská pošta vydala známku 'Predsedníctvo Slovenska v OBSE'

3.1 2019 15:33

BRATISLAVA - Slovenská pošta (SP) vydáva poštovú známku "Predsedníctvo Slovenska v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE)".

Otvor článok

AKTUALIZOVANÉ Nehoda autobusu v Liptovskej Osade si vyžiadala viacero ľahko zranených

3.1 2019 15:40

BRATISLAVA – V katastri obce Liptovská Osada v okrese Ružomberok v smere na Donovaly zišiel z cesty autobus, v ktorom sa viezlo 16 cestujúcich.

Otvor článok

Airbus dokončil kontrakt na dodávku 120 lietadiel za takmer 10 miliárd eur

3.1 2019 15:49

PARÍŽ - Európsky výrobca lietadiel Airbus dokončil v posledných dňoch minulého roka záväznú objednávku na dodávku 120 úzkotrupých lietadiel v hodnote takmer 10 miliárd eur.

Otvor článok

Sneženie spôsobilo v Bratislave meškanie MHD od 10 do 20 minút

3.1 2019 15:54

BRATISLAVA – Husté sneženie spôsobilo meškanie liniek MHD v centrálnej mestskej oblasti, na príjazdových a výjazdových cestných komunikáciách od 10 do 20 minút.

Otvor článok

Legenda F1 sa dnes dožíva 50 rokov

3.1 2019 16:31

BRATISLAVA - Snáď každý fanúšik motoristického športu musí poznať meno Michael Schumacher. Táto žijúca legenda sa dnes dožíva 5O rokov. pri tejto príležitosti si skúsme teda zaspomínať na bohatú kariéru tohto nemeckého pilota v F1, ktorý sa zviditeľnil najmä vo farbách stajne Ferrari.

Otvor článok

V Budapešti núdzovo pristálo lietadlo, na palube zomrela Nemka

3.1 2019 16:47

BUDAPEŠŤ - Pre náhlu nevoľnosť jednej z cestujúcich vo štvrtok núdzovo pristálo v Budapešti lietadlo nemecko-tureckej leteckej spoločnosti SunExpress smerujúce z Antalye do Berlína. Podľa agentúry MTI 75-ročná občianka Nemecka zomrela ešte pred zosadnutím stroja na zem.