Archív článkov za Jún 2018, strana 2

Otvor článok

V Londýne pribudla 69. vražda: Mladíci dobodali otca troch detí pre drobné

1.6 2018 13:15

LONDÝN - Otca troch detí, ktorý pracoval ako poslíček, ubodala na smrť skupina mladíkov potom, čo im nechcel dať peniaze, ktoré mal pri sebe. Ide už o 69. vraždu v Londýne od začiatku roka. A nedošlo k nej v žiadnej špinavej uličke, ale v jednej z najdrahších oblastí v Chelsea, kde je priemerná cena domov milión a pol libier.

Otvor článok

Zástupcovia Severnej a Južnej Kórei sa dohodli na vojenských rokovaniach

1.6 2018 13:27

SOUL - Severná a Južná Kórea sa dohodli na uskutočnení vojenských rokovaní za účelom zníženia napätia na spoločných hraniciach i rozhovoroch pod záštitou Červeného kríža o pokračovaní stretnutí rodín rozdelených kórejskou vojnou z rokov 1950 - 1953.

Otvor článok

Dôchodkyňa z Levíc poslala peniaze na účet falošného lekára

1.6 2018 13:33

LEVICE – Dôchodkyňa z Levíc sa stala obeťou podvodníka, ktorý ju pripravil o 1400 eur. Neznámy muž jej zatelefonoval v stredu 30. mája. „Predstavil sa ako doktor Moravec.

Otvor článok

Inovatívna myšlienka na liečbu sepsy vyhrala na Falling Walls Lab Slovakia

1.6 2018 13:34

BRATISLAVA - Inovatívna myšlienka na liečbu sepsy vyhrala na podujatí Falling Walls Lab Slovakia, na ktorom mladí vedci a inovátori predstavili svoje návody riešení rozličných problémov. Nad podujatím prevzal záštitu premiér Peter Pellegrini, ktorý si vypočul inšpiratívne myšlienky mladých vedcov a víťazom odovzdal ocenenia.

Otvor článok

Irán zmrazil vzťahy s Gréckou federáciou pre zrušený prípravný zápas

1.6 2018 13:34

TEHERÁN - Iránska futbalová federácia zmrazila vzťahy s gréckou protistranou po tom, ako Balkánci odvolali prípravný zápas v Turecku. Podľa Iránu zrušenie duelu vážne ohrozilo ich prípravu na majstrovstvá sveta v Rusku (14. júna - 15. júla).

Otvor článok

Skupina Metropolis vydáva nový dvojalbum Ži a Nenechaj nič prežiť

1.6 2018 13:54

BRATISLAVA – Rockeri Metropolis, ktorí sú na hudobnej scéne už dobre stabilizovanou kapelou, vydávajú nový dvojalbum Ži a Nenechaj nič prežiť. Milovníkov tvrdej muziky po rokoch potešia kompletne novou produkciou. Na svoje si prídu i priaznivci jemnejších hudobných žánrov. Hudobná všehochuť v podobe 19 piesní bude prekvapivo po prvý raz celá v slovenčine.

Otvor článok

Nebezpečné šelmy, ktoré unikli zo zoo v Porýní-Falcku, už pochytali

1.6 2018 14:11

BITBURG - Nebezpečné šelmy, ktorým sa v piatok podarilo ujsť zo zoologickej záhrady Eifel nachádzajúcej sa v meste Lünebach v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko, sa podarilo opäť pochytať. Informovala o tom rozhlasová stanica SWR.

Otvor článok

OK Centrum bude školiť deti z celého Slovenska vo finančnej gramotnosti

1.6 2018 14:14

TRNAVA – Školákom od druhej triedy základnej školy až po maturantov bude slúžiť OK Centrum finančného vzdelávania, ktoré v piatok otvorili v Trnave. Má celoslovenskú pôsobnosť a je pripravené na vlastné náklady privážať do Trnavy žiakov z ktoréhokoľvek kúta Slovenska.

Otvor článok

Stred Slovenska môžu popoludní zasiahnuť búrky

1.6 2018 14:28

BRATISLAVA - Stred Slovenska môžu v piatok popoludní zasiahnuť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá do 18.00 h. Meteorológovia zároveň upozorňujú na horúčavy na západe a juhu krajiny.

Otvor článok

Európske jadrové fórum organizované EK sa bude konať v Bratislave

1.6 2018 14:34

BRATISLAVA – Európske jadrové fórum (ENEF), ktoré organizuje Európska komisia (EK), sa koná sa raz ročne, pričom spoluorganizátormi sú striedavo Slovensko a Česká republika. Témami tohtoročného 13. zasadnutia sú Udržanie kritickej úrovne expertných znalostí v oblasti jadrovej energetiky v Európe a Malé modulárne reaktory – perspektíva pre Európsku úniu (EÚ) a pre svet. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

Otvor článok

Historická Trenčianska železnica bude v sobotu patriť najmä deťom

1.6 2018 14:48

TRENČIANSKA TEPLÁ – Historická Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) sa v sobotu (2.6.) opäť vydá na príležitostné jazdy po šesťkilometrovej trati medzi Trenčianskymi Teplicami a obcou Trenčianska Teplá. Sobotné jazdy budú pri príležitosti Medzinárodného dňa detí určené najmä pre najmladšiu generáciu.

Otvor článok

Lučanský: Riešil som najzávažnejšie kauzy, ktoré traumatizovali Slovensko

1.6 2018 14:55

BRATISLAVA - Moja história v policajnom zbore je dlhá, celý čas som pracoval na úrovni kriminálnej polície, kde som riešil tie najzávažnejšie kauzy, ktoré traumatizovali nielen Slovensko, ale aj okolité krajiny, uviedol na videu na sociálnej sieti nový prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský s tým, že išlo predovšetkým o nárast organizovaného zločinu alebo prienik zahraničných organizovaných skupín na naše územie.

Otvor článok

Boréliami je nakazený priemerne každý piaty kliešť

1.6 2018 14:59

BRATISLAVA - Kliešte sú druhými najvýznamnejšími prenášačmi pôvodcov prenosných ochorení - vírusov, baktérií a prvokov - na svete. V našich klimatických podmienkach im dokonca patrí prvenstvo, ktoré v celosvetovom meradle zastávajú komáre.

Otvor článok

Roland Garros: Kužmová s Rybárikovou nestačili na česko-americký pár

1.6 2018 15:27

Paríž - Slovenské tenistky Viktória Kužmová s Magdalénou Rybárikovou vypadli v 2. kole štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. ​V piatkovom zápase nestačili na trinásty nasadený americko-český pár Nicole Melicharová a Květa Peschkeová, keď prehrali 1:6 a 4:6.

Otvor článok

Dráma v Krompachoch! Ozbrojenec držal rukojemníčku v banke

1.6 2018 15:50

BRATISLAVA - Policajti z Košíc a vyjednávači zasahovali v banke v Krompachoch (okres Spišská Nová Vec), kde ozbrojený muž držal rukojemníčku.

Otvor článok

Preplácanie zdravotníckych pomôcok je žalostné, pacienti veľa doplácajú zo svojho vrecka

1.6 2018 16:06

BRATISLAVA - Situácia v doplatkoch za zdravotnícke pomôcky je pomerne vážna. Hovorí to Asociácia na ochranu práv pacientov SR (AOPP), ktorá o nej zrealizovala prieskum. Z neho vyplýva, že veľká časť pacientov dopláca za zdravotnícke pomôcky viac ako 15 eur mesačne. Mnohí sú nespokojní aj s množstvovým limitom pomôcok alebo ich nedostupnosťou.

Otvor článok

Slovensko bude pokračovať v prísnej ochrane území Natura 2000

1.6 2018 16:16

BRATISLAVA – Slovensko bude presadzovať systémové opatrenia, ktorých cieľom je zlepšiť ochranu najvzácnejších území, chránených rastlín a živočíchov. Tento záväzok zástupcom Európskej komisie (EK) oznámili predstavitelia rezortov životného prostredia a poľnohospodárstva na bilaterálnom rokovaní v priestoroch Európskeho informačného centra v Bratislave.

Otvor článok

Katalánsko získava naspäť autonómiu, vlády sa ujíma Quim Torra

1.6 2018 16:35

MADRID - Španielsky región Katalánsko získa v sobotu naspäť svoju pomerne širokú autonómiu po siedmich mesiacoch, odkedy za trest za jeho snahu vyhlásiť samostatnosť prebrala všetky jeho právomoci centrálna vláda v Madride. Návrat právomocí regionálnej katalánskej vláde formálne prebehne v momente, keď sa v sobotu ujme úradu nový katalánsky prezident Quim Torra. Udeje sa tak len deň po tom, ako španielsky parlament vyslovil nedôveru premiérovi Marianovi Rajoyovi, ktorý bol tvrdým odporcom posilňovania katalánskej autonómie, na rozdiel od jeho nástupcu Pedra Sáncheza.

Otvor článok

V britskom prístave našli vietnamského chlapca skrytého v kufri, bol na pokraji života

1.6 2018 16:39

DOVER - Britskí pohraničníci našli v prístave v Doveri vietnamského chlapca skrytého v kufri. Stalo sa tak v stredu večer, keď na mieste určenom na kontrolu vozidiel prichádzajúcich z Francúzska do Spojeného kráľovstva zastavili striebornú Škodu Octavia. Batožina s chlapcom sa nachádzala v kufri auta, píše spravodajský portál BBC.

Otvor článok

Malajzia nevidí presvedčivé dôkazy o vine Ruska pri havárii MN17

1.6 2018 16:49

MOSKVA - Medzinárodný vyšetrovací tím JIT nebol schopný poskytnúť presvedčivé dôkazy o tom, že Rusko bolo zodpovedné za haváriu malajzijského boeingu MN17, ktoré zostrelili nad Donbasom.

Otvor článok

Za telefonát o bombe na súde hrozí 32-ročnému mužovi až päťročné väzenie

1.6 2018 16:50

ŽILINA – Z prečinu šírenia poplašnej správy obvinil policajný vyšetrovateľ 32-ročného Tomáša z Rajca (okres Žilina), ktorý mal v stredu (30.5.) ráno zavolať na linku 158 a oznámiť, že na Okresnom súde v Žiline sú dve bomby. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Otvor článok

Hamburg ako prvý zakázal vjazd dieselov na dva vyťažené úseky

1.6 2018 16:57

HAMBURG - Hamburg ako prvé nemecké mesto uzatvoril dva najzahltenejšie úseky pre staršie dieselové vozidlá, a to osobné aj nákladné. Ide približne o dvojkilometrový úsek.

Otvor článok

Tron opúšťa blockchain Ethereum, sieť Odyssey 2.0 už v prevádzke

1.6 2018 17:00

PEKING – Kryptomena Tron (TRX) už má vlastnú nezávislú verejnú blockchain sieť. Tron je v súčasnosti desiatou najväčšou kryptomenou na svete podľa trhovej kapitalizácie.

Otvor článok

Americký televangelista požaduje od veriacich 54 miliónov dolárov na súkromné lietadlo

1.6 2018 17:00

BATON ROUGE - Dobré meno kresťanských duchovných občas pošramotí nejaký exot, ktorému nejde o šírenie viery, ale vlastné obohacovanie sa. Podobným prípadom je aj 68-ročný Jesse Duplantis pôsobiaci v americkom štáte Luisiana, ktorý žiada od veriacich 54-miliónov dolárov, aby si mohol kúpiť súkromný tryskáč a šíriť tak vieru po celom svete.

Otvor článok

Galéria Ľudovíta Fullu v Ružomberku otvorila brány svojej záhrady

1.6 2018 17:03

RUŽOMBEROK – Milovníci umenia a prírody môžu v rámci Víkendu otvorených parkov a záhrad nahliadnuť do priestorov záhrady Galérie Ľudovíta Fullu v Ružomberku a spoznať tak toto miesto iným, netradičným spôsobom. Podujatie potrvá od piatka do nedele (3.6.) a pre návštevníkov je pripravených viacero umeleckých aktivít.

Otvor článok

Hasiči zasahujú pri požiari smetiska v blízkosti Hanušoviec nad Topľou

1.6 2018 17:09

HANUŠOVCE NAD TOPĽOU - Hasiči aktuálne zasahujú pri požiari smetiska v blízkosti Hanušoviec nad Topľou.

Otvor článok

Mal veľké šťastie! Motocyklový pretekár stratil kontrolu nad motorkou v rýchlosti 350 km/h

1.6 2018 17:10

SCARPERIA - Michele Pirro utrpel ťažkú nehodu na tréningu pred Veľkou cenou Talianska v rámci seriálu majstrovstiev sveta cestných motocyklov MotoGP.

Otvor článok

Kremeľ odsúdil zinscenovanie vraždy novinára a vyzval Radu Európy na akciu

1.6 2018 17:15

KYJEV - Kremeľ v piatok odsúdil zinscenovanie vraždy ruského novinára Arkadija Babčenka Ukrajinou a žiadal poprednú európsku organizáciu na ochranu ľudských práv, Radu Európy, o podniknutie krokov.

Otvor článok

Nórsky kráľ Harald V. udelil štátne vyznamenanie Slovákovi Jánovi Zimovi

1.6 2018 17:28

OSLO - Nórsky kráľ Harald V. udelil vysoké štátne vyznamenanie slovenskému občanovi, prezidentovi Spoločnosti priateľov Slovenska v Nórsku Jánovi Zimovi, ktorého vymenoval za rytiera 1. triedy Kráľovského radu za zásluhy.

Otvor článok

Slovenská pošta vydáva známku s motívom pivoniek

1.6 2018 17:30

BRATISLAVA - Motívom novej poštovej známky, ktorú v piatok vydala Slovenská pošta, sú pivonky. Podľa pošty ide o kvet, ktorý v čase svojho kvitnutia od apríla do júna priťahuje množstvo pohľadov. Hoci pochádza z východnej Ázie, už od 19. storočia patrí k rastlinám, ktoré sú súčasťou záhrad po celej Európe.

Otvor článok

Eurokomisia predstavila iniciatívu na zabránenie úpadku opeľujúceho hmyzu

1.6 2018 17:42

BRUSEL - Jeden z desiatich druhov opeľujúceho hmyzu je na pokraji vyhynutia a stavy tretiny druhov včiel a motýľov rapídne klesajú. Oznámila to v piatok Európska komisia (EK), ktorá predstavila vôbec prvú iniciatívu zameranú na riešenie úpadku voľne žijúcich druhov opeľujúceho hmyzu.

Otvor článok

Nemecko bude hostiť nové veliteľské stredisko NATO pre rýchlu reakciu

1.6 2018 17:52

BRUSEL - Nové veliteľské stredisko NATO pre rýchlu reakciu bude sídliť v juhonemeckom meste Ulm. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z prostredia tejto aliancie.

Otvor článok

Nechutné VIDEO: Personál reštaurácie umýva riad v špinavej kaluži!

1.6 2018 18:27

KUALA LUMPUR – Kultúrny šok môže mať rôzne podoby. Po tomto videu už nie je záhadou prečo turistov v exotických krajinách postihujú črevné problémy.

Otvor článok

Neziskové organizácie súťažili v technologických riešeniach

1.6 2018 18:50

BRATISLAVA – V druhom ročníku súťaže Microsoft NGO Awards sa podarilo uspieť bratislavskej Asociácii pre mládež, vedu a techniku a organizácii Metro z Martina. Cieľom súťaže je prepájať moderné technológie s praxou neziskových organizácií.

Otvor článok

Centrálna banka Ruska: Krypto aktíva nepredstavujú riziko pre globálnu finančnú stabilitu

1.6 2018 19:30

MOSKVA – Centrálna banka Ruska vydala správu, že krypto aktíva v súčasnosti neohrozujú celosvetovú finančnú stabilitu, pretože celosvetový objem transakcií kryptomien je veľmi nízky.

Otvor článok

Šokujúce FOTO Rodičia uspávajú bábätko vibrátorom!

1.6 2018 19:41

GOLD COAST - Rodičia a najmä mamičky pri malých deťoch trpia chronickým nedostatkom spánku. Uspať drobca môže byť nadľudská úloha a zúfalá situácia si niekedy žiada zúfalé činy.