Zástupcovia Severnej a Južnej Kórei sa dohodli na vojenských rokovaniach

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 13:27 • 2 min
Zástupcovia Severnej a Južnej Kórei sa dohodli na vojenských rokovaniach

SOUL - Severná a Južná Kórea sa dohodli na uskutočnení vojenských rokovaní za účelom zníženia napätia na spoločných hraniciach i rozhovoroch pod záštitou Červeného kríža o pokračovaní stretnutí rodín rozdelených kórejskou vojnou z rokov 1950 - 1953.

slovakia

left justify in out

Obe Kórey sa počas piatkového stretnutia svojich popredných predstaviteľov v pohraničnej obci Pchanmundžom zhodli tiež na skorom zriadení stálej komunikačnej kancelárie v severokórejskom meste Käsong. Plánované sú aj rokovania o vytvorení spoločných tímov v rámci niektorých športov počas Ázijských hier, ktoré sa budú konať v auguste.

Južná Kórea tvrdí, že vybudovanie si dôvery so Severnou Kóreou je kľúčové v súvislosti s diplomatickými snahami pod vedením USA, ktorých cieľom je presvedčiť uzavretú krajinu, aby sa vzdala jadrových zbraní. Piatkové rozhovory v pohraničnej obci Pchanmundžom nasledovali po štvrtkovom stretnutí kórejskej delegácie na čele s vysokopostaveným vyslancom Severu Kim Jong-Čcholom a americkým ministrom zahraničných vecí Mikeom Pompeom v New Yorku. Rozhovory sa týkali možného americko-severokórejského summitu a podľa Pompea priniesli "veľký pokrok".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies