Slovenská pošta vydáva známku s motívom pivoniek

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 17:30 • 2 min
Slovenská pošta vydáva známku s motívom pivoniek

BRATISLAVA - Motívom novej poštovej známky, ktorú v piatok vydala Slovenská pošta, sú pivonky. Podľa pošty ide o kvet, ktorý v čase svojho kvitnutia od apríla do júna priťahuje množstvo pohľadov. Hoci pochádza z východnej Ázie, už od 19. storočia patrí k rastlinám, ktoré sú súčasťou záhrad po celej Európe.

slovakia

left justify in out

Kytica vyobrazená na poštovej známke okrem pivoniek obsahuje aj plamienky a vinič a pochádza z dielne aranžérskeho štúdia Atelier Papaver. Známka vychádza spoločne s personalizovaným kupónom, ktorý odkazuje na 50. výročie štatútu mesta Turzovka.

 

Súčasne s poštovou známkou vo forme upraveného tlačového listu s ôsmimi známkami a ôsmimi kupónmi Slovenská pošta vydáva aj takzvanú obálku prvého dňa a pohľadnicu s rovnakým motívom ako na známke. Autorom grafického dizajnu poštovej známky, FDC a FDC pečiatky je Adrian Ferda. Autorom grafického návrhu kupónu je Marek Sobola.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona