Skupina Metropolis vydáva nový dvojalbum Ži a Nenechaj nič prežiť

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 13:54 • 2 min
Skupina Metropolis vydáva nový dvojalbum Ži a Nenechaj nič prežiť

BRATISLAVA – Rockeri Metropolis, ktorí sú na hudobnej scéne už dobre stabilizovanou kapelou, vydávajú nový dvojalbum Ži a Nenechaj nič prežiť. Milovníkov tvrdej muziky po rokoch potešia kompletne novou produkciou. Na svoje si prídu i priaznivci jemnejších hudobných žánrov. Hudobná všehochuť v podobe 19 piesní bude prekvapivo po prvý raz celá v slovenčine.

slovakia

left justify in out

S novinkou prichádza Metropolis po siedmich rokoch. Nosič , ktorý sa môže pochváliť aj modernou textárskou elitou, a to textami Vlada Krausza či Mira Juriku, je rozdelený do dvoch žánrovo odlišných častí, nesie hneď dva názvy "Ži" a "Nenechaj nič prežiť". Chalani zo západného Slovenska ponúkajú pre nich charakteristický rock i metal. Prekvapili však skladbami, v ktorých dominujú akustické nástroje, dokonca symfonický orchester. Kapela, ktorú vedie jeden z najvýraznejších slovenských gitaristov Jimi Cimbala, mala posledné roky veľmi inšpiratívne obdobie, čo sa odrazilo na vysokom počte skladieb, ktoré vyprodukovali.

 

CD Ži uvádza piesne Nebezpečný výlet, Dole hlavou, Z mŕtvych vstávam, Ja!, Loser, Mráz, Ži a nenechaj nič prežiť, Za hory za doly, Záhada, Naplnený tmou a Nohami dopredu. CD Nenechaj nič prežiť ponúka skladby O červenej čiapočke, Nie si zlý, Mráz, So mnou, Najväčšia z lások, Nechaj to tak, Človek mieni a Zabudnuté. "Mali sme veľký problém vybrať skladby na nový album a preto sme nakoniec zrealizovali myšlienku, s ktorou sme sa pohrávali už dlhšie a to je vydanie dvojalbumu. Skladá sa z dvoch akoby samostatných celkov, ktoré sú žánrovo rozdielne," uviedol pre médiá spevák kapely Rado Cimbala.

 

Obe časti albumu sú vo vzájomnom protiklade, no zároveň majú mnoho spoločného. Novinka z dielne rockerov je okrem žánrovej rôznorodosti zaujímavá i po vizuálnej stránke. O grafickú podobu albumu sa postaral Miroslav Čirka, ktorý je autorom mnohých známych bukletov. Rozdielnosť a zároveň pospolitosť sa odzrkadľuje aj na vizuálnej podobe albumu, na ktorej je jedna a tá istá scenéria zobrazená dvoma spôsobmi.

Samotný názov nosiča Ži a Nenechaj nič prežiť je zvolený tak, aby mal každý disk význam samostatne, aby však pospolu tvorili celok. Jeden disk je tvrdá gitarová hudba a, paradoxne, napriek očakávaniam nesie názov práve Ži. Druhá časť novej štúdiovky ponúka rádiové podoby a remixy skladieb tejto formácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies