Americký televangelista požaduje od veriacich 54 miliónov dolárov na súkromné lietadlo

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 17:00 • 2 min
Americký televangelista požaduje od veriacich 54 miliónov dolárov na súkromné lietadlo

BATON ROUGE - Dobré meno kresťanských duchovných občas pošramotí nejaký exot, ktorému nejde o šírenie viery, ale vlastné obohacovanie sa. Podobným prípadom je aj 68-ročný Jesse Duplantis pôsobiaci v americkom štáte Luisiana, ktorý žiada od veriacich 54-miliónov dolárov, aby si mohol kúpiť súkromný tryskáč a šíriť tak vieru po celom svete.

slovakia

left justify in out

Duplantis, ktorý si za svoj život už kúpil tri lietadlá, sa vo videu zmienil, že nesúhlasí s ľuďmi, ktorí si myslia, že by kazatelia tak drahé veci vlastniť nemali. Povedal, že tryskáče naopak potrebujú, aby mohli po svete šíriť vieru.

 

„Nemôžem žiť tak dlho, aby som cestoval autom, loďou alebo vlakom, lietadlo to však vyrieši. Naozaj verím tomu, že keby Ježiš bol dnes fyzicky medzi nami, nejazdil by na oslovi. Lietal by lietadlom a šíril evanjelium po celom svete,“ vysvetlil svoj zámer.

 

Vo videu tiež povedal, že kúpu lietadla mu doporučil sám Boh. Pri rozhovore s ním vraj dostal dokonca tip na konkrétny model – Dassault Falcon 7X. Tryskáč, ktorý zvládne doletieť z Paríža do Tokia na jeden záťah a hodnota ktorého dosahuje takmer 50 miliónov eur.

 

 

 

 

Televangelizmus je forma náboženského vysielania, ktoré využíva elektronické médiá, najčastejšie televízne vysielanie, k šíreniu kresťanstva. Zvyčajne však ide len o formu, ako čo najúčinnejšie žiadať veriacich o finančné príspevky.

 

Nezriedka sú tieto vystúpenia doplnené o rôzne zinscenované zázračné uzdravenia a vydieracie techniky, ktorými televangelisti presviedčajú veriacich, že cesta k spáse vedie cez finančné príspevky do ich kapsy, píše server novinky.cz.

 

Našťastie, táto hŕstka špekulantov nemôže zatieniť prácu miliónov duchovných pri šírení kresťanstva. Na druhej strane, to ani nie je ťažké rozoznať, že.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies