Galéria Ľudovíta Fullu v Ružomberku otvorila brány svojej záhrady

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 17:03 • 2 min
Galéria Ľudovíta Fullu v Ružomberku otvorila brány svojej záhrady

RUŽOMBEROK – Milovníci umenia a prírody môžu v rámci Víkendu otvorených parkov a záhrad nahliadnuť do priestorov záhrady Galérie Ľudovíta Fullu v Ružomberku a spoznať tak toto miesto iným, netradičným spôsobom. Podujatie potrvá od piatka do nedele (3.6.) a pre návštevníkov je pripravených viacero umeleckých aktivít.

slovakia

left justify in out

"Zapojili sme sa ako jediní v Ružomberku a blízkom okolí. Jednou zo zaujímavostí, ktoré sme si ako galéria pripravili, je práve otvorenie záhrady majstra Fullu, kde môžu prichádzať naši návštevníci. Je to autentické prostredie, kde relaxoval," priblížila riaditeľka inštitúcie Zuzana Gažíková. Samotná záhrada je podľa nej divoká, s vysokými stromami. Pri tejto príležitosti pracovníci galérie revitalizovali i malé átrium.

 

Ďalšou, pomerne významnou akciou v súvislosti s iniciatívou otvorených záhrad a parkov je aj výstava s názvom Záhady záhrady. Tá je verejnosti prístupná od štvrtka (31.5.).

 

"V tejto výstave sa snažíme sprostredkovať, ako rôzni umelci v priebehu sto rokov pristupovali k téme záhrady – či bola skôr objektom pozorovania, alebo laboratóriom, v ktorom si odskúšali svoje štýly a postupy," vysvetlila Gažíková.

 

VIDEO Zakladateľ moderného maliarstva na Slovensku žil v krásnom futuristickom dome

 

Súčasťou víkendového programu budú i tvorivé dielne. "Dnes je to tvorivý ateliér v plenéri venovaný maľbe priamo v záhrade. V sobotu popoludní organizujeme dielňu Ručne stručne, kde si môžu ľudia vytvoriť drôtený zápich do záhrady alebo kvetináča," dodala.

 

V rámci tohto podujatia bude prezentovaných viac ako 80 verejných a súkromných parkov, záhrad či iných významných plôch zelene zo všetkých krajov Slovenska. Myšlienka sa realizuje vo viacerých krajinách sveta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies