Irán zmrazil vzťahy s Gréckou federáciou pre zrušený prípravný zápas

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 13:34 • 2 min
Irán zmrazil vzťahy s Gréckou federáciou pre zrušený prípravný zápas

TEHERÁN - Iránska futbalová federácia zmrazila vzťahy s gréckou protistranou po tom, ako Balkánci odvolali prípravný zápas v Turecku. Podľa Iránu zrušenie duelu vážne ohrozilo ich prípravu na majstrovstvá sveta v Rusku (14. júna - 15. júla).

slovakia

left justify in out

V stanovisku pre tamojšiu tlačovú agentúru IRNA uviedol miestny orgán zastrešujúci futbal, že proti Grécku podniknú právne kroky na pôde Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a budú žiadať finančnú kompenzáciu. Irán mal absolvovať aj stretnutie s Kosovom, no to tiež zrušili.

Medzi Gréckom a Tureckom dlhodobo panuje napätie, hlavným "jablkom sváru" je Cyprus, pre ktorý v 70. rokoch dokonca medzi krajinami vypukol ozbrojený konflikt. Dodnes je ostrov rozdelený na dve časti pod dohľadom mierových síl OSN.

Gréci sa ohradili voči obvineniam iránskej strany. Údajne navrhli možnosť odohrať zápas v náhradnom dejisku, a to buď v Aténach alebo v Xanthi. S iránskymi predstaviteľmi však nedospeli k dohode.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies