Nebezpečné šelmy, ktoré unikli zo zoo v Porýní-Falcku, už pochytali

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 14:11 • 2 min
Nebezpečné šelmy, ktoré unikli zo zoo v Porýní-Falcku, už pochytali

BITBURG - Nebezpečné šelmy, ktorým sa v piatok podarilo ujsť zo zoologickej záhrady Eifel nachádzajúcej sa v meste Lünebach v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko, sa podarilo opäť pochytať. Informovala o tom rozhlasová stanica SWR.

slovakia

left justify in out

Zo zoo unikli medveď, dva levy, dva tigre a jaguár. Medveď však bol medzitým zastrelený. Nezvyčajnú situáciu zrejme zapríčinila nočná búrka s prívalovým dažďom, v dôsledku ktorej sa vyliala miestna rieka a voda podmyla oplotenie výbehov v zoo.

 

Pôvodne sa nevedelo, kde sa uniknuté zvieratá nachádzajú. Polícia a hasiči preto vyzvali miestnych obyvateľov na opatrnosť a odporučili im, aby si zatvorili dvere a okná na svojich domoch.

 

Zoologická záhrada Eifel je domovom asi 60 exotických a domácich druhov zvierat. Na 30 hektároch žije okolo 400 zvierat vrátane sibírskych tigrov a levov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies