Archív článkov za Jún 2018, strana 3

Otvor článok

Visa má v Európe výpadok služieb, nedokáže spracovať niektoré platby

1.6 2018 19:50

LONDÝN - Spoločnosť Visa informuje o problémoch, ktoré zasiahli jej platobný systém. V dôsledku toho niektoré firmy neboli schopné spracovať nákupy svojich zákazníkov. Rozsah a príčina výpadku sú zatiaľ neznáme.

Otvor článok

VIDEO Útok veľkým nožom zachytili na videu. Kde inde, keď nie v Londýne?

2.6 2018 06:00

LONDÝN - Keď dovolíte, aby vám po meste behali mladíci s dlhými nožmi, koledujete si o poriadny malér. Scéna z južného Londýna ukazuje, že nôž v meste má snáď každý a s nožom v tele môžete skončiť aj za drobnosť.

Otvor článok

Ako piť kávu a pritom neškodiť svojmu zdraviu

2.6 2018 06:00

BRATISLAVA - Pravidelné pitie kvalitnej kávy pomáha odvrátiť celý rad ochorení vrátane cukrovky 2. typu, Parkinsonovej choroby, ale aj rakoviny hrubého čreva a prsníka. Pokiaľ chcete maximalizovať výhody pitia kávy, máme pre vás niekoľko zaručených tipov, vďaka ktorým budete mať svoj ranný rituál ešte radšej.

Otvor článok

Vedci z SAV zaznamenali v Bratislave prípad výskytu tropického kliešťa

2.6 2018 06:00

BRATISLAVA – Globálne otepľovanie a zvýšené cestovanie do zahraničia prinášajú na Slovensko doteraz neznámu hrozbu výskytu tropických kliešťov.

Otvor článok

Neopekajte si marshmallows nad havajským vulkánom, varuje vládna agentúra

2.6 2018 07:00

WASHINGTON - Havajský vulkán Kilauea už niekoľko týždňov zamestnáva americké úrady. Besniaca sopka už spôsobila početné škody a tony lávy ohrozujú aj geotermálnu elektráreň. K tomu všetkému musia úrady odpovedať aj na otázky, ktoré sa na prvý pohľad priečia zdravému rozumu, avšak vzhľadom k minulým prípadom je treba ich brať vážne.

Otvor článok

Horúca sobota možno prinesie i dážď

2.6 2018 07:24

BRATISLAVA - Sobota bude podľa predpovede polooblačná až oblačná, na mnohých miestach sa môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky. Teploty sa budú pohybovať medzi 23 až 28 stupňami Celzia.

Otvor článok

EVAKUÁCIA V HAMBURGU: Na železničnej stanici unikal plynu

2.6 2018 07:32

HAMBURG - Únik plynu z chladiarenského zariadenia, po ktorom hrozilo nebezpečenstvo explózie, si vynútil v piatok popoludní evakuáciu Hlavnej železničnej stanice v severonemeckom Hamburgu a pozastavenie železničnej dopravy v tejto lokalite.

Otvor článok

VRTOCHY POČASIA V NEMECKU: Prudké búrky paralyzovali dopravu

2.6 2018 07:39

SOEST - Extrémy počasia v piatok ešte raz pocítili v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ktorú opakovane zasiahli prudké búrky sprevádzané intenzívnymi niekoľko hodín trvajúcimi zrážkami a hromobitím.

Otvor článok

Žampovci majú nového trénera

2.6 2018 07:56

BRATISLAVA - Slovenskú bratskú dvojicu Adama a Andreasa Žampovcov povedie známy zjazdársky tréner Romain Velez, manžel mimoriadne úspešnej lyžiarky Veroniky Velez-Zuzulovej. Po šiestich rokoch tak vystriedal na poste ich otca Tomáša Žampu, ktorý bude pokračovať ako mentor.

Otvor článok

Otrava spôsobená šalátom si vyžiadala 5 mŕtvych, takmer 200 chorých

2.6 2018 08:02

NEW YORK - Štyri ďalšie úmrtia zaznamenali v Spojených štátoch počas výskytu otravy potravinami, pripisovanej kontaminovanému rímskemu šalátu vypestovanému v americkom štáte Arizona. Celkový počet úmrtí je päť. V piatok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Český herec Václav Postránecký bojuje so zákerným ochorením

2.6 2018 08:07

PRAHA - Populárny český herec Václav Postránecký (74) bojuje so zákerným ochorením, ktoré zmenilo jeho život a o ktorom sa rozhodol informovať i širokú verejnosť.

Otvor článok

Salvini chce zmeniť prisťahovaleckú politiku

2.6 2018 08:27

RÍM - Líder talianskej pravicovo-populistickej strany Liga Severu (LN) Matteo Salvini v piatok vyhlásil, že prvé, čo nariadi ako nový minister vnútra, bude prepracovanie štátnej prisťahovaleckej politiky.

Otvor článok

Gabriela Jesusa si domovou maľbou uctili v jeho rodisku

2.6 2018 08:30

SAO PAULO - Brazílskemu futbalovému reprezentantovi Gabrielovi Jesusovi vzdali poctu v jeho rodnom meste. Viac ako dvanásť domov v Jardim Peri, favele v severnej časti Sao Paula, miestni obyvatelia pomaľovali a ich výtvorom je viac ako 35 metrov vysoká podobizeň útočníka anglického Manchestru City počas gólovej oslavy.

Otvor článok

V Buenos Aires vrcholila nová vlna protivládnych protestov

2.6 2018 08:34

BUENOS AIRES - V Argentínskom hlavnom meste Buenos Aires vrcholili v piatok protesty odporcov štátnej hospodárskej politiky, píše agentúra AP.

Otvor článok

Motocyklisti prejazdom cez Bratislavu podporia muskulárnych dystrofikov

2.6 2018 08:39

BRATISLAVA - Motocyklisti v sobotu na pravé poludnie spanilou jazdou cez Bratislavu podporia v rámci akcie "Silné motory slabé svaly" svalových dystrofikov. Ide o jednu zo sprievodných akcií 18. ročníka kampane Belasého motýľa.

Otvor článok

Platby kartou Visa už fungujú normálne

2.6 2018 08:50

BRATISLAVA - Spoločnosť VISA opravila technickú poruchu, ktorá v piatok niektorým klientom v Európe znemožnila platby kartou.

Otvor článok

Moniz povedie Trenčín

2.6 2018 09:07

TRENČÍN - Futbalisti AS Trenčín pôjdu do nadchádzajúcej sezóny pod vedením Ricarda Moniza. Holandský kormidelník vystrieda na pozícii hlavného trénera Vladimíra Cifraniča.

Otvor článok

Od roku 2018 bude 3. jún patriť Svetovému dňu bicykla

2.6 2018 09:15

NEW YORK - Prvýkrát sa 3. júna tohto roku bude na svete sláviť Svetový deň bicykla. Vyhlásilo ho Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov (VZ OSN) v apríli 2018 v rezolúcii A/RES/72/272.

Otvor článok

Honda potvrdila ďalšie úmrtie v súvislosti s airbagmi Takata

2.6 2018 09:26

TOKIO - Japonská automobilka Honda Motor v piatok potvrdila ďalšiu smrteľnú nehodu súvisiacu s prasknutím vyvíjača tlaku v airbagu spoločnosti Takata.

Otvor článok

Odbory v trnavskej automobilke obvinili vedenie, že marí hlasovanie o štrajku

2.6 2018 09:39

TRNAVA - Odbory v trnavskej automobilke obvinili vedenie závodu, že marí hlasovanie o štrajku. Vedenie to odmieta a reaguje, že viacerí zamestnanci ho oslovili s otázkou, ako postupovať, ak chcú svoj súhlas so štrajkom odvolať.

Otvor článok

FOTO Dnes spoznáme Českú Miss 2018, v porote zasadne aj Jozef Oklamčák

2.6 2018 09:49

OSTRAVA - V multifunkčnej aule Gong v Ostrave sa dnes uskutoční finále Ćeskej Miss 2018, kde o korunku najkrajšej Češky bude bojovať 10 finalistiek.

Otvor článok

Poslanci strany Most-Híd chcú umožniť pálenie alkoholu z ovocia pre vlastnú spotrebu

2.6 2018 09:51

BRATISLAVA – Poslanci strany Most-Híd chcú umožniť pálenie alkoholu z ovocia pre vlastnú spotrebu. Do parlamentu preto Peter Antal, Tibor Bastrnák, Béla Bugár, Elemér Jakab a Peter Kresák predložili novelu zákona o výrobe a uvádzaní liehu na trh.

Otvor článok

Od korunovácie britskej kráľovnej Alžbety II. uplynie 65 rokov

2.6 2018 10:12

LONDÝN/BRATISLAVA - Panovníčkou Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska sa 6. februára 1952 stala Jej Veličenstvo, kráľovná Alžbeta II. V deň smrti jej otca, kráľa Juraja VI., ktorý zomrel v spánku po 16 rokoch vládnutia, jeho dcéru princeznú Elizabeth vtedy oficiálne vyhlásili za britskú kráľovnú a hlavu krajín združených v Spoločenstve národov (Commonwealth).

Otvor článok

Kanaďan Ceman nahradí Országha v Banskej Bystrici

2.6 2018 10:26

BANSKÁ BYSTRICA - Kanaďan Dan Ceman nahradí Vladimíra Országha na poste hlavného trénera hokejistov HC'05 iClinic Banská Bystrica. Informovalo o tom sobotné vydanie denníka Šport.

Otvor článok

Kupec da Vinciho Spasiteľa sveta je novým saudskoarabským ministrom kultúry

2.6 2018 10:45

DUBAJ - Saudskoarabský kráľ Salmán vydal najnovšie niekoľko kráľovských dekrétov - medzi nimi aj o vymenovaní nového ministra kultúry. Stal sa ním Badr bin Abdalláh bin Farhán Saúd, mladý princ, ktorý má blízko k jeho synovi a nástupcovi trónu.

Otvor článok

Erika Christensen je opäť tehotná

2.6 2018 11:01

BRATISLAVA - Americká herečka Erika Christensen a jej manžel Cole Maness sa stanú dvojnásobnými rodičmi. Tridsaťpäťročná rodáčka zo Seattlu sa so svojím druhým tehotenstvom pochválila na službe Instagram.

Otvor článok

Po rokoch modernizácie znovu otvoria kontroverzné africké múzeum v Belgicku

2.6 2018 11:10

BRUSEL - Kráľovské múzeum strednej Afriky (Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, KMMA) v belgickom meste Tervuren, známe kedysi ako triumfálna oslava koloniálnej minulosti Belgicka, po rokoch obnovy znovu otvoria pre verejnosť - avšak s kritickejším pohľadom na kontroverzné časti dejín, ktoré prezentuje. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters.

Otvor článok

Fanúšikovia vypískali Pogbu napriek víťazstvu Francúzska nad Talianskom

2.6 2018 11:18

NICE - Francúzski futbaloví reprezentanti dosiahli ďalšie víťazstvo v záverečnej príprave na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Rusku. V Nice zdolali v prestížnej konfrontácii Talianov 3:1, hoci tréner Didier Deschamps urobil v porovnaní s pondelňajším triumfom nad Írmi 2:0 až sedem zmien v zostave.

Otvor článok

Na väčšine územia treba popoludní počítať s búrkami

2.6 2018 11:29

BRATISLAVA - Na väčšine Slovenska treba v sobotu popoludní počítať s búrkami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pre šesť krajov, s výnimkou Bratislavského a Trnavského kraja.

Otvor článok

Danko vystúpi s prejavom v srbskom parlamente

2.6 2018 11:41

BELEHRAD/BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) v najbližších dňoch vystúpi počas návštevy Srbska s oficiálnym prejavom na pôde srbského parlamentu. TASR o tom v sobotu informoval hovorca predsedu NR SR Tomáš Kostelník.

Otvor článok

Nový španielsky premiér Pedro Sánchez zložil sľub a ujíma sa úradu

2.6 2018 11:55

MADRID - Líder španielsky socialistov Pedro Sánchez zložil v sobotu sľub ako nový predseda vlády. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Záborský nevylúčil návrat do reprezentácie

2.6 2018 12:13

BRATISLAVA - Slovenský hokejista Tomáš Záborský ukončil reprezentačnú kariéru už na jeseň 2014. Posledné vrcholné podujatie, ktoré odohral v najcennejšom drese, boli zimné olympijské hry v Soči.

Otvor článok

Režiséra Scorseseho zažalovala upratovačka, napadol ju pes

2.6 2018 12:22

NEW YORK - Známy americký režisér Martin Scorsese má na krku žalobu zo strany upratovačky, ktorá uvádza, že ju napadol režisérov pes, pričom po tomto útoku bola dva roky práceneschopná. Scorsese vo vyjadrení k žalobe uvádza, že sa nedopustil žiadnej chyby.

Otvor článok

Meteorológovia rozširujú výstrahu pred búrkami i krúpami na veľú časť Česka

2.6 2018 12:31

PRAHA - Pred ďalšou vlnou búrok varoval v sobotu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) - tentoraz táto výstraha platí pre veľkú časť Česka, informuje spravodajský server televízie Nova.

Otvor článok

Rybárikovej parížsku púť ukončila v 3. kole Ukrajinka Curenková

2.6 2018 12:57

PARÍŽ - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa nepredstaví v osemfinále dvojhry na antukovom vrchole sezóny v Paríži. Ako nasadená deväťnástka podľahla za 61 minút 2:6, 4:6 Ukrajinke Lesii Curenkovej vo sobotňajšom zápase 3. kola na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros (27. mája - 10. júna, celková dotácia 18 232 000 eur, antuka). Víťazku čaká osemfinále španielska trojka turnaja Garbine Muguruzová-Blancová, ktorá hladko vyradila Samanthu Stosurovú z Austrálie 6:0, 6:2.

Otvor článok

Daimleru pre nelegálny softvér hrozí pokuta 3,75 miliardy eur

2.6 2018 13:08

BERLÍN/FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecký minister dopravy Andreas Scheuer v rámci vyšetrovania manipulácie s emisiami pohrozil koncernu Daimler pokutou 3,75 miliardy eur.