OK Centrum bude školiť deti z celého Slovenska vo finančnej gramotnosti

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 14:14 • 2 min
OK Centrum bude školiť deti z celého Slovenska vo finančnej gramotnosti

TRNAVA – Školákom od druhej triedy základnej školy až po maturantov bude slúžiť OK Centrum finančného vzdelávania, ktoré v piatok otvorili v Trnave. Má celoslovenskú pôsobnosť a je pripravené na vlastné náklady privážať do Trnavy žiakov z ktoréhokoľvek kúta Slovenska.

slovakia

left justify in out

"OK Centrum finančného vzdelávania prichádza s unikátnym konceptom školení, v rámci ktorých deti na jednoduchých príkladoch spoznajú hodnotu peňazí a naučia sa správne narábať s nimi. Programy sú prispôsobené jednotlivým vekovým kategóriám," uviedla pre TASR Angelika Mikócziová, správkyňa OTP Ready Nadácie, ktorá pobočku otvorila. Priestory OK Centra v Trnave sú prispôsobené jednotlivým aktivitám, cieľom nadácie je poskytnúť deťom zážitok a emóciu z poznania nových vecí. "Našou podmienkou je, že na školeniach nie sú prítomní pedagógovia. Pre nich sme zriadili osobitnú oddychovú miestnosť, kým my s deťmi pracujeme," doplnila.

 

Lektori nadácie, ktorá poskytuje bezplatné vzdelávanie finančnej gramotnosti od roku 2015, doteraz navštívili 97 škôl a školili viac ako 7600 žiakov. "Počítame s tým, že otvorením centra v Trnave sa tento počet výrazne zvýši. Do konca roka chceme prekročiť hranicu 9000 žiakov. Rátame tak s dvoma až troma autobusmi týždenne," dodala Mikócziová. Nadácia sprístupňuje vzdelávanie nielen v slovenskom jazyku, ale aj na školách s vyučovacím jazykom maďarským. "Venujeme sa aj deťom so zrakovým, sluchovým, mentálnym či telesným postihnutím, dostali sme pozvanie aj zo slovenskej školy v Budapešti," dodala Mikócziová.

 

V rámci otvorenia OK centra zazneli aj prednášky o skúsenostiach z poskytovania finančného vzdelávania a tiež vízie spoločného projektu Bezhraničné finančné a ekonomické vzdelávanie, ktorého je trnavské centrum súčasťou.

 

Centrum vzniklo vďaka podpore Európskeho fondu regionálneho rozvoja a programu spolupráce Interreg, partnerom je maďarská Nadácia OTP Fáy András, ktorá má takéto centrum zriadené už desať rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies