Tron opúšťa blockchain Ethereum, sieť Odyssey 2.0 už v prevádzke

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 17:00 • 2 min
Tron opúšťa blockchain Ethereum, sieť Odyssey 2.0 už v prevádzke

PEKING – Kryptomena Tron (TRX) už má vlastnú nezávislú verejnú blockchain sieť. Tron je v súčasnosti desiatou najväčšou kryptomenou na svete podľa trhovej kapitalizácie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prechod na hlavnú sieť Tronu, ktorá dostala názov Odyssey 2.0, je súčasťou migrácie z blockchainu Etherea (ETH). Práve platforma Ethereum je v súčasnosti základom siete väčšiny kryptomien. Počas väčšiny júna bude prebiehať testovanie MainNetu Tronu a celkové spustenie bloku Genesis sa uskutoční 25.júna, ktoré bude v štýle "Dňa nezávislosti".

 

img

 

Migrácia tokenov TRX sa uskutoční v období od 21. júna do 24. júna, počas ktorého dôjde na burzách k výmene štandardných tokenov ERC-20 za ekvivalentný počet tokenov na novom blockchaine Tronu.

 

Prechod na nezávislú sieť ukáže, či sa tvrdenia tímu Tron stanú realitou. Sieť Odyssey 2.0 by mala konkurovať sieti Ethereum, ako poskytovateľ verejného blockchainu na vývoj decentralizovaných aplikácií (dApp). Nová sieť Tronu je založená na jazyku Java a bude používať algoritmus Proof-of-Stake (PoS). Vývojári Tronu tvrdia, že ich interné testy preukázali až 400-násobne vyššiu rýchlosť ich siete ako sieť Ethereum.

 

img

 

Trhová cena kryptomeny Tron však v krátkodobom horizonte zatiaľ nereagovala na tento vývoj. Tron sa aktuálne obchoduje na úrovni 0,058 USD, čo je o 4,19% menej ako pred 24 hodinami. TRX však od minulého týždňa oslabil až o 18,06%, keď sa jeho cena ešte pohybovala nad úrovňou 0,07 USD.

 

 

 

 

Trhová kapitalizácia Tronu sa však stále drží na úrovni takmer štyroch miliárd dolárov, čo vyvolalo ostrú kritiky od spoluzakladateľa Etherea Vitalika Buterina. Ten poukázal na hodnotu Tronu, ako príklad nadhodnotenia, ktorá bola ďaleko pred svojimi skutočnými úspechmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona