Lučanský: Riešil som najzávažnejšie kauzy, ktoré traumatizovali Slovensko

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 14:55 • 2 min
Lučanský: Riešil som najzávažnejšie kauzy, ktoré traumatizovali Slovensko

BRATISLAVA - Moja história v policajnom zbore je dlhá, celý čas som pracoval na úrovni kriminálnej polície, kde som riešil tie najzávažnejšie kauzy, ktoré traumatizovali nielen Slovensko, ale aj okolité krajiny, uviedol na videu na sociálnej sieti nový prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský s tým, že išlo predovšetkým o nárast organizovaného zločinu alebo prienik zahraničných organizovaných skupín na naše územie.

slovakia

left justify in out

"Organizované skupiny, ktoré sme riešili, boli naprieč celým Slovenskom. Začínali sme v Bratislave, jedna z prvých vecí, ktoré sme riešili, boli skupiny okolo sýkorovcov," povedal s tým, že na toto sa postupne "nabaľovali" ďalšie prípady. "Boli to skupiny na východnom Slovensku, na strednom Slovensku okolo Ivana a Karola Mella, ktorú si myslím, že sa nám takisto podarilo úspešne rozložiť, respektíve potlačiť ich aktivity," zdôraznil. Výsledkom podľa nového policajného prezidenta je, že sa zamedzilo prípadom demonštrácie sily takýchto skupín na verejnosti, ako sú napríklad výbuchy, streľba, nájomné vraždy alebo platenie výpalného. Lučanský dodal, že si želá, aby polícia pod jeho vedením bola profesionálna a konala na základe zákonov a ústavy.

Ministerka vnútra Denisa Saková v stredu oznámila, že novým prezidentom Policajného zboru SR od 1. júna bude doterajší šéf policajnej inšpekcie Milan Lučanský. Zdôraznila, že "keď sa iní báli, on čelil organizovanému zločinu", pričom vďaka jeho práci je napríklad Mikuláš Černák odsúdený na doživotie. Opozícia od Lučanského, ktorý v polícii pôsobí od roku 1990, požaduje vyjasnenie majetkových pomerov. Lučanský má byť na čele polície, pokým nenadobudne účinnosť nový zákon, podľa ktorého sa šéf polície má vyberať výberovým konaním.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona