Malajzia nevidí presvedčivé dôkazy o vine Ruska pri havárii MN17

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 16:49 • 2 min
Malajzia nevidí presvedčivé dôkazy o vine Ruska pri havárii MN17

MOSKVA - Medzinárodný vyšetrovací tím JIT nebol schopný poskytnúť presvedčivé dôkazy o tom, že Rusko bolo zodpovedné za haváriu malajzijského boeingu MN17, ktoré zostrelili nad Donbasom.

slovakia

left justify in out

Takéto vyhlásenie urobil minister dopravy Malajzie Anthony Loke, ktorý odpovedal na otázky novinárov. Minister zhrnul priebežné výsledky vyšetrovania tragédie a vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby nezneužívali diplomatické prostredie neopodstatnenými obvineniami. 

     

"V správe medzinárodného vyšetrovacieho tímu neexistujú presvedčivé dôkazy, ktoré by ukazovali prstom na Rusko. Každé naše ďalšie kroky budú založené iba na nezvestných dôkazoch," vyhlásil minister dopravy Malajzie.
   

Predtým, na Ministerstve obrany Ruskej federácie vyhlásili, že vyšetrovanie britskej organizácie Bellingcat okolnosti havárie malazijského boeingu pri Donecku je založená na starých falzifikátoch zo sociálnych sietí.
   

V Kremli zdôraznili, že Moskva uzná výsledky práce JIT len v tom prípade, ak sa bude môcť zúčastniť vyšetrovania. Malajzijský Boeing 777, ktorý letel z Amsterdamu do Kuala Lumpur, havaroval 17. júla 2014 v blízkosti mesta Doneck na východnej Ukrajine. Na palube lietadla bolo 298 ľudí, všetci zomreli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona