Archív článkov za Jún 2018, strana 1

Otvor článok

Horúčavy: Ako zmierniť nepríjemné potenie, keď nepomáhajú ani antiperspiranty?

1.6 2018 06:00

BRATISLAVA - Bez potenia by sme dlho neprežili. Udržuje nám stabilnú telesnú teplotu a obranné vlastnosti kože, zvlhčuje sa tak a ochladzuje povrch tela. Týmto spôsobom z organizmu odchádzajú látky, ktoré mu škodia, a ktorých sa nemôže zbaviť inak. Občas je ale veľmi nepríjemné. Čo proti poteniu pomáha?

Otvor článok

Televízny kanál CNN uznal, že Ukrajina v súvislosti s Babčenkom oklamala Rusko

1.6 2018 06:00

MOSKVA - Televízny kanál CNN, ktorý okrem iných západných médií venoval osobitnú pozornosť Arkadyu Babčenkovi a jeho kritike Kremľa, bol nútený uznať, že vyhlásenia Kyjeva o účasti Ruska na vražde publicistu sa ukázali ako klamstvo.

Otvor článok

Alternatíva pre Nemecko žiada vyšetrenie podozrivej migračnej situácie v roku 2015

1.6 2018 06:00

BERLÍN - Nemecká pravicovo-populistická strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) žiada, aby parlament vyšetril postup vlády vo veci migračnej situácie v roku 2015, informovala vo štvrtok agentúra AP.

Otvor článok

Prieskum: Väčšina Britov sa zhoduje, že migrácia ich krajine uškodila. Vrátiť sa to však už nedá...

1.6 2018 06:00

LONDÝN - Väčšina obyvateľov Veľkej Británie verí tomu, že migrácia poškodila ich komunity a boja sa, že ich kultúra a tradície sú stratené.

Otvor článok

Z 20 vysnívaných povolaní detí sa zarába nadpriemerne len v šiestich

1.6 2018 06:00

BRATISLAVA - Smetiar, veterinár či učiteľka. Práve toto sú povolania, ktoré deti často považujú za atraktívne. Sny v útlom veku často nebývajú spájané s očakávanými zárobkami. Portál Platy.sk sa preto rozhodol odhaliť Slovákom, koľko by dnes zarábali, ak by si splnili svoje detské túžby.

Otvor článok

Instagram bojuje proti závislosti na sociálnych sieťach: Takúto novinku chce zaviesť!

1.6 2018 06:00

Ak na obrazovke mobilného telefónu zbadáte toto varovanie, je čas začať sa venovať inej činnosti.

Otvor článok

Kim Čong-un: Ochota Severnej Kórey k denuklearizácii ostáva nezmenená

1.6 2018 06:48

PCHJONGJANG - Ochota Severnej Kórey k denuklearizácii Kórejského polostrova ostáva "nezmenená, trvalá a pevná". Vyhlásil to severokórejský vodca Kim Čong-un na štvrtkovom stretnutí s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

Otvor článok

FOTO Kŕdeľ pávov na úteku narušil dopravu vo Filadelfii

1.6 2018 06:57

FILADELFIA - Niekoľkokilometrové kolóny na dôležitom úseku diaľnice v americkej Filadelfii spôsobil kŕdeľ štyroch pávov, ktoré utiekli z miestnej zoologickej záhrady. Pracovníci sa snažili v spolupráci s políciou vtáky odchytiť, jedného z nich však medzičasom našli na ceste usmrteného, informovala vo štvrtok agentúra AP.

Otvor článok

Indonézia: Sopka Merapi vychrlila popol do výšky šesť kilometrov

1.6 2018 07:09

JAKARTA - Sopka Merapi na ostrove Jáva, ktorá je označovaná za najnestálejší vulkán v Indonézii, vychrlila v piatok stĺp popola do výšky šiestich kilometrov. Erupcia podľa úradov trvala dve minúty, informovala agentúra AP.

Otvor článok

Ozzy Osbourne dostane cenu Golden God

1.6 2018 07:31

BRATISLAVA - Anglický spevák Ozzy Osbourne dostane cenu Golden God, ktorú mu udelí britský mesačník Metal Hammer. Ceremoniál sa bude konať 11. júna v londýnskej O2 aréne.

Otvor článok

Rodičia v Parklande založili "politický akčný výbor" proti zbraniam

1.6 2018 07:46

PARKLAND - Niektorí rodičia z mesta Parkland v americkom štáte Florida, kde pri streľbe na strednej škole zahynulo na Valentína 17 ľudí, spustili finančnú zbierku. Určená je na kampaň, ktorej cieľom bude vytlačiť americkú Národnú asociáciu držiteľov zbraní (NRA) z politiky a zakázať v USA útočné zbrane, urýchľovače paľby (bump stocks) a veľkokapacitné zásobníky. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

Otvor článok

Angelina Jolie a David Oyelowo si zahrajú vo fantasy Come Away

1.6 2018 07:59

BRATISLAVA - Americká herečka, režisérka a scenáristka Angelina Jolie a jej anglický kolega David Oyelowo si zahrajú v spoločnom filme. Dvojica sa predstaví vo fantasy snímke Come Away, ktorá bude slúžiť ako prequel klasických príbehov Alica v krajine zázrakov a Peter Pan.

Otvor článok

Väčšinu územia Slovenska popoludní potrápia vysoké teploty

1.6 2018 08:11

BRATISLAVA – Väčšinu územia, najmä okresy v Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji, potrápia dnes vysoké teploty.

Otvor článok

VIDEO Najstarší muž sveta chce v 114 rokoch skoncovať so svojím zlozvykom

1.6 2018 08:33

KAPSKÉ MESTO - Narodil sa desať rokov pred začiatkom prvej svetovej vojny. Juhoafričan Fredie Blom z Kapského mesta teraz vo svojich 114 rokoch plánuje radikálnu zmenu. Rozhodol sa, že prestane fajčiť.

Otvor článok

Minimálna suma gastrolístkov vzrástla od dnešného dňa na 3,60 eura

1.6 2018 09:10

BRATISLAVA - Minimálna suma gastrolístkov sa od 1. júna tohto roka zvyšuje na 3,60 eura z 3,38 eura. Vyplýva to z opatrenia rezortu práce o sumách stravného, ktoré v piatok vstupuje do platnosti.

Otvor článok

Skvelá správa pre priaznivcov Petra Sagana! Trojnásobný majster sveta potvrdil účasť na národnom šampionáte Českej a Slovenskej republiky

1.6 2018 09:28

PLZEŇ - Trojnásobný majster sveta Peter Sagan potvrdil účasť na júnových majstrovstvách Českej a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike (21. - 24. júna). Tohtoročná edícia sa koná v českých mestách Karlove Vary a Plzeň.

Otvor článok

NHL: Český útočník Hyka predĺžil zmluvu s Golden Knights

1.6 2018 09:59

Las Vegas - Český hokejový útočník Tomáš Hyka bude pôsobiť v organizácii Vegas Golden Knights aj v budúcej sezóne NHL. S vedením tohtoročného finalistu Stanleyho pohára podpísal novú ročnú dvojcestnú zmluvu, ktorá mu na profiligovej úrovni garantuje plat 650.000 dolárov. V tíme Chicago Wolves vo farmárskej AHL by poberal 250.000 USD.

Otvor článok

Radíme: Dôchodca-dohodár si môže uplatniť odvodovú úľavu

1.6 2018 10:12

BRATISLAVA - Podobne ako doteraz študent, od 1. júla 2018 si aj pracujúci dôchodca bude môcť uplatniť odvodovú úľavu. Výnimka sa bude týkať dôchodcu so starobným dôchodkom, predčasným starobným, invalidným, výsluhovým dôchodkom po dovŕšení dôchodkového veku alebo invalidným výsluhovým dôchodkom, ktorý pracuje na dohodu o vykonaní práce alebo dohodu o pracovnej činnosti.

Otvor článok

Pri dopravnej nehode pri Brodzanoch vyhasol život 54-ročného cyklistu

1.6 2018 10:15

BRODZANY - Život 54-ročného cyklistu si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo vo štvrtok asi o 17.05 h na ceste II/593 pri Brodzanoch v okrese Partizánske. Muž neprežil zrážku s osobným autom Mitsubishi, informoval v piatok trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Otvor článok

Le Penová považuje vznik novej talianskej vlády za víťazstvo demokracie

1.6 2018 10:28

PARÍŽ - Predsedníčka francúzskeho Národného frontu (FN) Marine Le Penová v piatok zablahoželala svojim politickým spojencom v Taliansku k vzniku koaličnej vlády. Informoval o tom na svojej webovej stránke denník Libération.

Otvor článok

Reakcie Slovákov na duel s Holandskom: Kozák je s remízou spokojný, Nemec považuje Holanďanov stále za futbalovú veľmoc

1.6 2018 10:43

BRATISLAVA - Zápas dvoch polčasov odohrali slovenskí futbalisti v prípravnom súboji s Holandskom v Trnave. V prvom dejstve prvého domáceho duelu roka boli lepší, po góle Adama Nemca viedli, no v druhom prebrali opraty "oranjes" a zaslúžene vyrovnali na konečných 1:1. Zverencov trénera Jána Kozáka tiež podržal viacerými výbornými zákrokmi brankár Newcastlu Martin Dúbravka.

Otvor článok

Nelegálni migranti sa vydávali za obete londýnskeho požiaru. Osem mesiacov žili zadarmo v hoteli

1.6 2018 10:44

LONDÝN - Ďalší prípad, ktorý ukazuje, akou smiešnou krajinou sa stala Veľká Británia, sa stal v Londýne. Dvaja nelegálni migranti žili osem mesiacov v luxusnom hoteli, pretože tvrdili, že sú obeťami vlaňajšieho požiaru v Grenfellu. Ich predĺžený nocľah vyšiel daňových poplatníkov na 104-tisíc libier a ďalších 11-tisíc stálo ich občerstvenie, na kvalitu ktorého sa vraj často sťažovali.

Otvor článok

Vicepremiér R. Raši preberie agendu najmenej rozvinutých okresov

1.6 2018 10:53

BRATISLAVA – Agendu najmenej rozvinutých okresov preberá vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD) po splnomocnencovi vlády pre podporu najmenej rozvinutých okresov Antonovi Marcinčinovi a bude mať v tejto oblasti aj výkonnú právomoc. Médiá o tom v piatok informoval odbor komunikácie a protokolu Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu (ÚPVII).

Otvor článok

Ladislav a Peter Škantárovci sa ME prebojovali do semifinále, darilo sa aj Slovenkám

1.6 2018 11:34

PRAHA - Ladislav a Peter Škantárovci postúpili do semifinále disciplíny C2 mužov na majstrovstvách Európy (1. - 3. júna) v Prahe. V piatkovej kvalifikácii obsadili šieste miesto s mankom takmer troch sekúnd na domácich lídrov Jonáša Kašpara s Marekom Šindlerom.

Otvor článok

V Dunajskej Strede horí hala, zamestnancov evakuovali

1.6 2018 11:49

DUNAJSKÁ STREDA – Na Múzejnej ulici v Dunajskej Strede zasahuje okolo 20 hasičov pri rozsiahlom požiari haly.

Otvor článok

Roland Garros: Rybáriková a Kužmová sa predstavia v 2. kole štvorhry, juniorka Morvayová vo finále kvalifikácie dvojhry

1.6 2018 11:51

PARÍŽ - Slovenské tenistky Viktória Kužmová a Magdaléna Rybáriková sa predstavia v 2. kole štvorhry v piatkovom programe na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (27. mája - 10. júna, celková dotácia 18 232 000 eur, antuka). Ich súperkami budú nasadené trinástky Američanka Nicole Melicharová a Češka Květa Peschkeová, . Zápas je na programe na dvorci číslo 6 približne po 15.00 h SELČ.

Otvor článok

Ján Mrva bude kandidovať za primátora Bratislavy

1.6 2018 12:11

BRATISLAVA – Starosta bratislavskej mestskej časti Vajnory a bratislavský mestský poslanec Ján Mrva bude kandidovať za primátora hlavného mesta SR Bratislavy. Komunálne voľby budú tento rok v novembri. Spoločného kandidáta na primátora Bratislavy dnes na brífingu pred Národnou radou SR predstavili OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sloboda a Solidarita (SaS) a SME RODINA - Boris Kollár. Starosta Vajnôr Ján Mrva vlani kandidoval na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, o ktorý sa uchádzal ako nezávislý kandidát. Skončil na štvrtom mieste, volilo ho 28 842 voličov (15,97 %). Mrva sa dlhšie rozhodoval, či po dvanástich rokoch vo funkcii starostu mestskej časti Vajnory bude kandidovať za primátora hlavného mesta. Zbieraním podpisov začal od ľudí zisťovať, či je o jeho kandidatúru záujem.

Otvor článok

Španielsky parlament vyslovil nedôveru vláde premiéra Rajoya

1.6 2018 12:13

MADRID - Poslanci španielskeho parlamentu vyslovili v piatok nedôveru vláde premiéra Mariana Rajoya. Príslušný návrh podporilo 180 poslancov, proti ich bolo 169, jeden sa zdržal. Informovala o tom televízia TVE.

Otvor článok

Dub FX na jeseň vystúpi v Bratislave

1.6 2018 12:17

BRATISLAVA - Austrálsky hudobník, producent a performer Dub FX vystúpi 23. novembra v bratislavskom klube MMC. Vstupenky na predstavenie sú už v predaji. Tridsaťštyriročný interpret sa na Slovensku ukázal už niekoľko ráz.

Otvor článok

Ifo: Európa sa musí pripraviť na studenú vojnu s USA v oblasti obchodu

1.6 2018 12:19

MNÍCHOV - Mníchovský ekonomický inštitút Ifo sa obáva eskalácie obchodného konfliktu po tom, čo USA uvalili nové clá na dovoz ocele a hliníka.

Otvor článok

Slovenky sa pokúsia v Poľsku o malý zázrak, reprezentačného kouča čaká rozlúčka

1.6 2018 12:33

Michalovce - Po prehre s Čiernou Horou sú šance slovenských hádzanárok na postup na ME podmienené 10-gólovým víťazstvom nad Poľskom. Posledný domáci kvalifikačný zápas nezvládli, podľa trénera Dušana Poloza ich duel nezastihol v ideálnej forme. Kormidelníka SR čaká v nedeľu v Poľsku rozlúčka so slovenským tímom a rád by ju okorenil vytúženým víťazstvom a postupom.

Otvor článok

FOTO V Pompejach našli kostru bezhlavého muža, ktorý zomrel krutou smrťou

1.6 2018 12:36

RÍM - Archeológovia v talianskych Pompejach vykopali koncom mája kostru muža, privaleného veľkým balvanom. Odborníci sa domnievajú, že muž bol na úteku pred erupciou sopky Vezuv a jej ničivým pyroklastickým prúdom, pričom ho zavalil balvan, ktorý mu oddelil hlavu od tela.

Otvor článok

Rádio Aktual končí, kvalitné spravodajstvo nahradí nonstop hudba

1.6 2018 12:50

BRATISLAVA – Koniec Rádia Aktual zameraného na spravodajstvo a hovorené slovo, ktorý jeho vysielateľ avizoval k dnešnému dňu, musí ešte odobriť licenčná rada. Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) sa o zámere dozvedela až po tom, ako ho zverejnili niektoré médiá.

Otvor článok

Slovenská katolícka charita spustila 9. ročník zbierky školských pomôcok

1.6 2018 12:55

BRATISLAVA - Slovenská katolícka charita v piatok na Medzinárodný deň detí spustila 9. ročník zbierky školských pomôcok. Minulý rok sa podarilo vyzbierať viac ako 13 000 kusov školských pomôcok. TASR tom informovala manažérka pre komunikáciu a PR charity Sylvia Hamadejová.

Otvor článok

Brehy Dunaja opäť spojí AquaPhone

1.6 2018 13:04

ŠTÚROVO – Dvaja švajčiarski hudobníci v Štúrove oživia dávnu tradíciu zo začiatku päťdesiatych rokov minulého storočia. Pochádza z čias, keď nestál Most Márie Valérie a neexistovala takmer žiadna možnosť stretnutí alebo kontaktov s príbuznými alebo priateľmi na druhej strane Dunaja. Ľudia vtedy po večeroch v bezvetrí a tme chodili k Dunaju a hovorili nad vodou, ktorá prenášala rôzne zvesti, a neraz aj šifrovanú správu.

Otvor článok

Dvojnásobný olympijský víťaz v krasokorčuľovaní sa v Japonsku dočká významného ocenenia

1.6 2018 13:05

TOKIO - Dvojnásobný olympijský víťaz a držiteľ piatich cenných kovov z majstrovstiev sveta, japonský krasokorčuliar Juzuru Hanju, sa vo vlasti dočká mimoriadneho vyznamenania.