Archív článkov za Marec 2018, strana 3

Otvor článok

Adidas v spore so Shoe Branding Europe vyhral spor o používanie pásikov na obuvi

1.3 2018 17:05

BRUSEL - Všeobecný súd Európskej únie vo štvrtok rozhodol, že nemecká spoločnosť Adidas môže brániť tomu, aby ako ochranná známka EÚ boli zapísané dva súbežné pásiky na topánkach, čo požadovala iná spoločnosť z Belgicka.

Otvor článok

Macedónsko odstránilo sochu Alexandra Veľkého z letiska v Skopje

1.3 2018 17:09

SKOPJE - Macedónsko odstránilo sochu starovekého gréckeho kráľa Alexandra Veľkého zo svojho hlavného letiskového terminálu v metropole Skopje. Ide o gesto dobrej vôle voči susednému Grécku, napísala tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Najvyšší súd popiera manipuláciu so spismi, tým aj súvislosť s vraždou novinára

1.3 2018 17:14

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR popiera, že by v tejto inštitúcii dochádzalo k manipulácii pri prideľovaní spisov. Hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová tak reagovala na informácie o novej stope vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka, ktoré sa týkajú Najvyššieho súdu SR.

Otvor článok

Medzinárodný olympijský výbor obnovil členstvo ruského olympijského výboru

1.3 2018 17:17

MOSKVA - Obnovenie ruského olympijského výboru bolo spojené s ukončením dopingových testov z olympijských hier v Pyeongchang. Informuje TASS.

Otvor článok

Hranica smrti sa posunula! Mozog funguje nejaký čas aj po zástave srdca

1.3 2018 17:46

Vedci v oblasti neurológie zistili prekvapivé informácie o tom, čo sa stane s ľudským mozgom krátko po smrti. Informovali o tom viaceré zahraničné média odvolávajúc sa na žurnál Annals of Neurology.

Otvor článok

Žiadateľka o azyl zmrzla v lese, jej deti prežili

1.3 2018 17:54

ŠTOKHOLM - Ženu, ktorá tento týždeň aj so svojimi dvoma deťmi opustila dočasný domov vo švédskom azylovom centre, našli v stredu zamrznutú v lese na juhu krajiny.

Otvor článok

FOTO+VIDEO Slovenskí paralympionici sa predstavili v netradičných úlohách! Pred odchodom do Pjongčangu im zaspieval Richard Müller a pozdravilo viacero osobností

1.3 2018 18:00

BRATISLAVA – Už zajtra slovenská výprava odlieta na zimné paralympijské hry 2018 do kórejského Pjongčangu. Včera sa v Bratislave za prítomnosti viacerých osobností konal slávnostný galavečer, na ktorom sa toho udialo naozaj veľa. Krstila sa nová poštová známka aj maskot slovenskej výpravy. Odznela sprievodná pieseň Richarda Müllera s názvom "Sme si rovní" a parašportovci sa nečakane predstavili v úlohách modelov počas vkusnej módnej šou renomovaných návrhárov.

Otvor článok

Podvodníci sa telefonicky vyhrážajú odpájaním a vysokými pokutami

1.3 2018 18:15

BRATISLAVA - V poslednom čase sa množia prípady, keď ľuďom telefonujú podvodníci, ktorí sa vydávajú za kontrolórov Stredoslovenskej distribučnej spoločnosti. Ako informoval jej hovorca Miroslav Gejdoš, údajný kontrolór tvrdí, že na ich odbernom mieste dochádza k nelegálnemu odberu elektriny.

Otvor článok

Zeman udelil milosť mužovi, ktorý pri dopravnej nehode zabil manželku a syna

1.3 2018 18:18

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman vo štvrtok udelil milosť mužovi, ktorí pri dopravnej nehode zabil svoju manželku a syna. Informoval o tom Český rozhlas.

Otvor článok

Porošenko: Od kedy som hlavou štátu moje bohatstvo sa zmenšilo a život nie je taký sladký ako sa zdá

1.3 2018 19:08

KYJEV - Prezident Ukrajiny Petro Porošenko sa posťažoval, že odvtedy prevzal funkciu hlavy štátu jeho osobné bohatstvo sa zmenšilo a jeho život nie je tak sladký ako sa zdá. Informuje RIA Novosti.

Otvor článok

VIDEO Policajti naháňali na diaľnici koňa, bežal smerom na Prahu

1.3 2018 19:19

PRAHA - Na diaľnici D8 pri českej obci Zdiby naháňali policajti vo štvrtok koňa. Zviera sa im podarilo odchytiť neďaleko diaľnice a odovzdať majiteľom, informoval spravodajský server Novinky.cz.

Otvor článok

Vladimir Putin: Rusko nemôže nekonečne trpieť údery teroristov z Východnej Huty

1.3 2018 19:28

MOSKVA - Hlava štátu poznamenal, že bomby padajú na územie veľvyslanectva a obchodnej misie Ruskej federácie. Informuje TASS.

Otvor článok

Rusko tvrdí, že v Sýrii úspešne otestovalo stíhačky Su-57

1.3 2018 19:29

MOSKVA - Dve ruské viacúčelové stíhacie lietadlá 5. generácie Su-57 vybavené technológiou stealth úspešne absolvovali dvojdňový program testov v Sýrii. Oznámil to vo štvrtok ruský minister obrany Sergej Šojgu.

Otvor článok

Novozélanďania 36 rokov tutlali atentát na britskú kráľovnú Alžbetu!

1.3 2018 19:36

Z čerstvo odtajnených dokumentov novozélandskej tajnej služby vyplýva, že kráľovná Alžbeta II. prežila atentát počas návštevy Nového Zélandu v roku 1981. Keď 14. októbra toho roku vystupovala z auta, aby zavítala na veľtrh vedy v meste Dunedin, pokúsil sa ju zastreliť 17-ročný mladík Christopher Lewis, informovala agentúra Reuters.

Otvor článok

VIDEO Takto chirurgovia menia mužský úd na vagínu, je to veľmi sofistikovaný proces

1.3 2018 19:37

Žijeme vo svete, kde ľudia nevedia čo od dobroty a môžu si dovoliť viacmenej čokoľvek. Niektorí ľudia prosto chcú byť inými ľuďmi a dnešná vyspelá medicína to umožňuje. Upozorňujeme, že obsah v tomto článku nie je vhodný pre citlivé povahy.

Otvor článok

Zdravotné poisťovne majú dostatok financií, aby pokryli nároky ambulancií

1.3 2018 19:42

BRATISLAVA – Zdravotné poisťovne majú podľa ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) dostatok financií na to, aby pokryli finančné nároky ambulancií a nemocníc.

Otvor článok

Vlastnú digitálnu menu budú mať aj Marshallove ostrovy

1.3 2018 20:00

DALAP-ULIGA-DARRIT – Marshallove ostrovy zavedú svoju vlastnú kryptomenu spolu s ICO a voľným obchodovaním. Informáciu včera pre Bloomberg potvrdili dvaja vládny predstavitelia.

Otvor článok

FOTO Kuzminovú vítalo v Banskej Bystrici vyše dve tisíc ľudí, čakali ju tri prekvapenia

1.3 2018 20:10

BANSKÁ BYSTRICA - Vyše dve tisíc ľudí čakalo vo štvrtok večer na banskobystrickom námestí SNP na trojnásobnú medailistku z februárových zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu biatlonistku Anastasiu Kuzminovú, aby ju mohli privítať a potešiť sa z jej úspechov. Slovenská reprezentantka žijúca práve v Banskej Bystrici totiž pod piatimi kruhmi vybojovala dovedna už šesť medailí, aktuálne si priviezla z Pjongčangu jednu zlato a dve striebra.

Otvor článok

Vladimir Putin: Rusko okamžite zareaguje na akékoľvek použitie jadrových zbraní proti nemu a jeho spojencom

2.3 2018 06:00

MOSKVA - Akékoľvek použitie jadrových zbraní proti Ruskej federácii a jej spojencom bude Moskva považovať za jadrový útok a odpoveď bude okamžitá. O tom vyhlásil prezident Vladimir Putin, v adresovaní správy Federálnemu zhromaždeniu Ruskej federácie. Informuje TASS.

Otvor článok

Hlavný kontrolór Považskej Bystrice dostane za minulý rok odmenu takmer 5000 eur

2.3 2018 06:00

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Hlavný kontrolór mesta Považská Bystrica Marián Sičák dostane za minulý rok odmenu vo výške 4903 eur. Na návrh mestskej rady mu ju na štvrtkovom zasadnutí schválilo považskobystrické mestské zastupiteľstvo.

Otvor článok

Základná škola v Berlíne si pre zvýšené násilie najala ochranku

2.3 2018 06:00

Základná škola v Berlíne v Spreewalde sa rozhodla najať ochranku pre deti a personál potom, čo v minulom roku v škole došlo k viac než 30 násilným incidentom, informuje Der Westen.

Otvor článok

Dánske ošípané svojím počtom prevyšujú miestnych obyvateľov

2.3 2018 06:00

KODAŇ - Ošípané podľa štatistík dominujú na trhu v Európe ako najväčšia kategória hospodárskych zvierat a svojím počtom viac ako dvojnásobne prevyšujú počet obyvateľov Dánska. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Carles Puigdemont stiahol svoju kandidatúru na katalánskeho prezidenta

2.3 2018 06:06

MADRID - Zosadený katalánsky prezident Carles Puigdemont vo štvrtok ohlásil, že dočasne sťahuje svoju opätovnú kandidatúru na tento post.

Otvor článok

Mayová rokovala s Tuskom aj o hraniciach medzi Britániou a Írskom

2.3 2018 06:18

LONDÝN/BRUSEL - Britská premiérka Theresa Mayová vo štvrtok uviedla, že návrh Európskej komisie (EK) týkajúci sa hraníc s Írskou republikou po odchode Británie z Únie je neprijateľný, a táto otázka by mala byť predmetom dvojstranných rokovaní medzi Spojeným kráľovstvom a Írskom.

Otvor článok

USA vypustili meteorologickú družicu novej generácie GOES-S

2.3 2018 06:26

MYS CANAVERAL - Spojené štáty vypustili vo štvrtok na obežnú dráhu Zeme revolučnú meteorologickú družicu GOES-S, ktorej úlohou bude monitorovať západné pobrežie USA.

Otvor článok

USA plánujú predať Ukrajine 210 protitankových striel typu Javelin

2.3 2018 06:34

WASHINGTON - Spojené štáty plánujú predať Ukrajine 210 protitankových riadených striel typu Javelin a 37 odpaľovacích zariadení.

Otvor článok

Celeste Buckingham opäť boduje v americkom hudobnom rebríčku Billboard

2.3 2018 06:35

BRATISLAVA - V závere minulého roka predstavila speváčka Celeste Buckingham svoj najnovší singel Go Away. Presne tri mesiace po slovenskej premiére sa singel presadil v americkom hudobnom rebríčku Billboard. Skladba je prvým singlom zo speváčkinho piateho štúdiového albumu Bare.

Otvor článok

Slovan sa so sezónou rozlúčil víťazstvom nad Minskom

2.3 2018 06:41

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava zdolali vo svojom záverečnom zápase sezóny 2017/2018 v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na domácom ľade Dinamo Minsk 4:2. O šancu postúpiť do play off prišli už dávnejšie, v tabuľke Západnej konferencie obsadili so ziskom 58 bodov konečné 12. miesto, keď na ôsmu postupovú pozíciu stratili 25 bodov. V Bobrovovej divízii skončili na piatej priečke. Obranca "belasých" Michal Sersen odohral svoj jubilejný 300. duel v KHL.

Otvor článok

Vysoký predstaviteľ EÚ vyzval Rumunsko na pokračovanie v boji proti korupcii

2.3 2018 06:45

BUKUREŠŤ - Prvý podpredseda Európskej komisie Frans Timmermans vyzval Rumunsko, aby nezvrátilo doterajší pokrok v boji proti korupcii.

Otvor článok

Mona Líza sa bude možno čoskoro usmievať na ľudí v celom Francúzsku

2.3 2018 06:51

PARÍŽ - Mona Líza, pravdepodobne najznámejší obraz všetkých čias a majstrovské dielo od Leonarda da Vinciho, sa možno čoskoro vydá na ojedinelé turné po Francúzsku.

Otvor článok

Vatikánske noviny: Mníšky často pracujú za otrockých podmienok

2.3 2018 07:01

VATIKÁN - Príliš mnoho mníšok, ktoré pre kardinálov, biskupov a miestne farnosti vykonávajú domáce práce alebo iné nekvalifikované činnosti, pracuje za otrockých podmienok. Uviedli to vo štvrtok vatikánske noviny Osservatore Romano.

Otvor článok

Arménsko anulovalo protokoly o normalizácii vzťahov s Tureckom

2.3 2018 07:07

JEREVAN - Arménsky prezident Serž Sarkisjan anuloval dlhodobo pozastavené protokoly zamerané na normalizáciu vzťahov s Tureckom.

Otvor článok

Takmer 15 percent mužov ignoruje preventívne prehliadky u lekárov

2.3 2018 07:10

BRATISLAVA - Značná časť Slovákov sa pravidelne nevenuje žiadnej fyzickej aktivite. Mnohí ignorujú aj pravidelné preventívne prehliadky, ide o necelých 15 percent mužov a deväť percent žien.

Otvor článok

VIDEO Polícia objavila v rodinnom dome mŕtve telá ženy a troch maloletých detí

2.3 2018 07:24

BOSTON - Mŕtve telá štyroch ľudí objavila polícia vo štvrtok večer v rodinnom dome v meste West Brookfield v americkom štáte Massachusetts. Informoval o tom denník Boston Globe.

Otvor článok

Dala si opraviť mobil, chlapík si stiahol jej intímne video

2.3 2018 07:41

PINELLAS PARK - Žena z mesta Pinellas Park v americkom štáte Florida zažalovala pracovníka miestneho zákazníckeho centra mobilného operátora, ako aj samotné centrum, za krádež intímneho erotického videa, ktoré ju zobrazovalo pri sexe.

Otvor článok

Pomýlil si auto so stíhačkou, za prekročenie rýchlosti o 83 km/h dostal pokutu 750 eur

2.3 2018 07:46

MOLDAVA NAD BODVOU - Policajti pokutovali vodiča, ktorý na ceste prvej triedy prekročil rýchlosť o 83 km/hod!