FOTO+VIDEO Slovenskí paralympionici sa predstavili v netradičných úlohách! Pred odchodom do Pjongčangu im zaspieval Richard Müller a pozdravilo viacero osobností

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 18:00 • 2 min
FOTO+VIDEO Slovenskí paralympionici sa predstavili v netradičných úlohách! Pred odchodom do Pjongčangu im zaspieval Richard Müller a pozdravilo viacero osobností

BRATISLAVA – Už zajtra slovenská výprava odlieta na zimné paralympijské hry 2018 do kórejského Pjongčangu. Včera sa v Bratislave za prítomnosti viacerých osobností konal slávnostný galavečer, na ktorom sa toho udialo naozaj veľa. Krstila sa nová poštová známka aj maskot slovenskej výpravy. Odznela sprievodná pieseň Richarda Müllera s názvom "Sme si rovní" a parašportovci sa nečakane predstavili v úlohách modelov počas vkusnej módnej šou renomovaných návrhárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tentoraz bude Slovensko reprezentovať pätnásť športovcov napokon iba v dvoch odvetviach - zjazdovom lyžovaní a curlingu na vozíku. Pre Slovákov sú XII. zimné paralympijské hry v poradí siedme hry v ére samostatnosti.

 

Lyžiari s najvyššími ambíciami

Do Pjongčangu vysiela Slovenský paralympijský výbor (SPV) silný tím v zjazdovom lyžovaní, v ktorom budú všetci úspešní zástupcovia z dvoch posledných ZPH, vyššie ambície budú mať pri svojom druhom vystúpení aj curleri. Tesne pred bránami hier zostali parahokejisti, ktorí vôbec prvýkrát v histórii absolvovali priamu kvalifikáciu o postup. Ich vystúpenie a neustály progres dáva nádej, že už na ďalších ZPH by mohli rozšíriť počet slovenských účastníkov.

 

Kolekciu oblečenia slovenskej výpravy tvorili pomerne dlho.

"Ide o reprezentatívnu a pútavú kolekciu so zvýraznením štátneho znaku a v maximálnej snahe zabezpečenia konformity a účelnosti vzhľadom na očakávané poveternostné podmienky v dejisku hier. Kolekciu tvorí, zimné - nástupové, voľnočasové spoločenské a voľnočasové športové oblečenie," informoval Slovenský paralympijský výbor. Oblečenie v stredu večer v Bratislave prezentovali formou netradičnej módnej šou, do prehliadky sa zapojili špičkoví slovenskí návrhári. Ide o modely z kolekcie Lenky Sršňovej, Andrey Pojezdálovej, Janky Kuzmovej, Borisa Hanečku a Rozbora Couture.

 

img

 

Na móle nechýbali ani úspešné paralympioničky 

"Túto pozíciu som si veľmi užila. Ako každá žena mám rada módu, rada sa páčim. Je síce pravda, že by som lyže za mólo úplne nevymenila, ale v prípade občasnej pozvánky predvádzať pekné šaty by som nepovedala nie," prezradila Henrieta Farkašová.

 

Hlavným motívom stredajšieho galavečera SPV a cesty Slovákov do Pjongčangu je heslo "Sme si rovní". "S týmto odkazom vysielame náš paralympijský tím do sveta a zároveň ním otvárame rovnomennú novú platformu, ktorá má ambície upozorňovať na rôzne problematické spoločenské otázky. Jednou z takýchto tém je aj móda pre zdravotne znevýhodnených. Málokto si uvedomuje, že človek na vozíku potrebuje na mieru šité oblečenie. Predovšetkým ženy majú v tomto ohľade hendikep, pretože je pre ne náročné sa pekne a módne obliecť. Prehliadka na tento problém upozorňuje," referuje SPV. 

 

Slovákov na ceste do Kórejskej republiky odprevadí nová pieseň

Je to skladba s videoklipom v podaní Richarda Müllera, ktorá korešponduje s heslom "Sme si rovní". "Keď mi môj manažér povedal, o aký projekt ide, neváhal som. Oslovil som spolupracovníkov - Petra Uličného, ktorý napísal text, a tiež Ondreja Gregora Brzobohatého, s ktorým pripravili naozaj krásnu skladbu. Nahrávali sme ju v Prahe, s výsledkom som veľmi spokojný. K piesni vznikol aj klip, čo ma teší. Videl som zatiaľ len hrubý zostrih a som rád, že sa do projektu zapojili aj mnohí kolegovia a osobnosti Slovenska. Samozrejme, takto verejne by som sa im chcel poďakovať. Ak moja účasť na tomto projekte akokoľvek pomôže k tomu, aby sme 'Si boli rovní', budem naozaj šťastný," priblížil Richard Müller vznik piesne.

 

 

Slovenská výprava na ZPH 2018 do kórejského Pjongčangu (9. - 18. marca 2018):

 

ŠPORTOVCI

 

Zjazdové lyžovanie: Henrieta Farkašová, Natália Šubrtová (navádzačka), Jakub Krako, Branislav Brozman (navádzač), Miroslav Haraus, Maroš Hudík (navádzač), Marek Kubačka, Mária Zaťovičová (navádzačka), Martin France, Petra Smaržová

Curling na vozíku: Radoslav Ďuriš (skip), Monika Kunkelová, Dušan Pitoňák, Imrich Lyócsa, Peter Zaťko




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies