Vladimir Putin: Rusko okamžite zareaguje na akékoľvek použitie jadrových zbraní proti nemu a jeho spojencom

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Vladimir Putin: Rusko okamžite zareaguje na akékoľvek použitie jadrových zbraní proti nemu a jeho spojencom

MOSKVA - Akékoľvek použitie jadrových zbraní proti Ruskej federácii a jej spojencom bude Moskva považovať za jadrový útok a odpoveď bude okamžitá. O tom vyhlásil prezident Vladimir Putin, v adresovaní správy Federálnemu zhromaždeniu Ruskej federácie. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Putin zdôraznil, že "nikto v tomto ohľade by nemal mať žiadne pochybnosti""Považujem za svoju povinnosť uviesť nasledujúce: akékoľvek použitie jadrových zbraní proti Rusku alebo proti jeho spojencom - malý, stredný a akýkoľvek iný výkon, budeme považovať za jadrový útok na našu krajinu. Odpoveď bude okamžitá a so všetkými dôsledkami," vyhlásil Putin.

 

Rusko otestovalo nové nukleárne zbrane


Politika pretekov v zbrojení a obmedzovaní Ruska zo strany Západu je neúspešná, povedal Putin. Podľa slov ruského prezidenta je dôležité zdôrazniť, že rastúca vojenská moc Ruska je spoľahlivou zárukou mieru na planéte, "pretože táto sila chráni a udržuje strategickú rovnováhu a rovnováhu moci vo svete".

 

Putin pripomenul, že toto bolo a aj zostáva jedným z najdôležitejších faktorov medzinárodnej bezpečnosti po Druhej svetovej vojne až dodnes. Taktiež Vladimir Putin upozornil na skutočnosť, že vo svojej vojenskej doktríne Rusko "si vyhradzuje právo používať jadrové zbrane len v reakcii na použitie jadrových a iných zbraní hromadného ničenia, proti nemu alebo jeho spojencom, alebo v prípade agresie s použitím konvenčných zbraní, keď je ohrozená samotná existencia štátu""Všetko je veľmi jasné a veľmi konkrétne," zdôraznil ruský prezident .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies