Adidas v spore so Shoe Branding Europe vyhral spor o používanie pásikov na obuvi

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 17:05 • 2 min
Adidas v spore so Shoe Branding Europe vyhral spor o používanie pásikov na obuvi

BRUSEL - Všeobecný súd Európskej únie vo štvrtok rozhodol, že nemecká spoločnosť Adidas môže brániť tomu, aby ako ochranná známka EÚ boli zapísané dva súbežné pásiky na topánkach, čo požadovala iná spoločnosť z Belgicka.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť na výrobu športovej obuvi upozornila, že v prípade ochranných známok, o zápis ktorých v predmetnej veci žiada iná firma (dva súbežné pásiky), pôjde o neoprávnený prospech zo staršej ochrannej známky Adidas zobrazujúcej tri súbežné pásiky na topánke.

 

Súdna inštancia z Luxemburgu pripomenula, že belgická spoločnosť Shoe Branding Europe v rokoch 2009 a 2011 podala na Úrad Európskej únie pre duševné vlastníctvo (EUIPO) prihlášku na zápis dvoch ochranných známok EÚ - v podobe dvoch diagonálnych súbežných pásov - jedna bola pre topánky ako také a druhá pre bezpečnostnú a ochrannú obuv. Spoločnosť

Adidas proti zápisu týchto ochranných známok namietala.

 

EUIPO v rozhodnutiach z roku 2015 a 2016 vyhovel námietkam nemeckej strany a odmietol vykonať zápis dvoch ochranných známok, ktoré žiadala Shoe Branding Europe. Svojím štvrtkovým rozsudkom Všeobecný súd EÚ odmietol žaloby, ktoré Shoe Branding Europe podala proti rozhodnutiam EUIPO, a potvrdil platnosť týchto rozhodnutí, čím v uvedenom spore dostala za pravdu spoločnosť Adidas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies