Najvyšší súd popiera manipuláciu so spismi, tým aj súvislosť s vraždou novinára

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 17:14 • 2 min
Najvyšší súd popiera manipuláciu so spismi, tým aj súvislosť s vraždou novinára

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR popiera, že by v tejto inštitúcii dochádzalo k manipulácii pri prideľovaní spisov. Hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová tak reagovala na informácie o novej stope vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka, ktoré sa týkajú Najvyššieho súdu SR.

slovakia

left justify in out

Policajný prezident Tibor Gašpar túto novú stopu dnes potvrdil. „Ak sa mám vyjadriť k tomu, či sa začíname zoberať podozreniami na Najvyššom súde SR, o čom boli v médiách informácie, tak áno, potvrdím, že bolo podané trestné oznámenie zo strany pána novinára v tejto veci, že by to súvis mohlo mať. Vykonávajú sa vyšetrovacie úkony v tomto smere,“ uviedol dnes v Košiciach Gašpar s tým, že podozrenia sa týkajú manipulácie so spismi.

 

Važanová v tejto súvislosti zdôraznila, že ak by pani predsedníčka najvyššieho súdu Daniela Švecová disponovala informáciami o manipulácii s prideľovaním spisov, okamžite by sa obrátila na orgány činné v trestnom konaní. "Prideľovanie spisov sa realizuje prostredníctvom elektronickej podateľne, je náhodné a nemožno ho ovplyvniť," uviedla. Švecová podľa nej poskytla v tejto veci orgánom činným v trestnom konaní plnú súčinnosť.

Publicista Radovan Bránik naznačil, že vražda môže súvisieť s prípadom korupcie na jednom z kľúčových súdov. Bránik v rozhovore pre Aktuálně.cz uviedol, že Kuciakova vražda súvisí skôr so situáciou v slovenskej justícii, s takzvanou justičnou mafiou. Konkrétne má ísť o manipuláciu s prideľovaním spisov na súde.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies