Podvodníci sa telefonicky vyhrážajú odpájaním a vysokými pokutami

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 18:15 • 2 min
Podvodníci sa telefonicky vyhrážajú odpájaním a vysokými pokutami

BRATISLAVA - V poslednom čase sa množia prípady, keď ľuďom telefonujú podvodníci, ktorí sa vydávajú za kontrolórov Stredoslovenskej distribučnej spoločnosti. Ako informoval jej hovorca Miroslav Gejdoš, údajný kontrolór tvrdí, že na ich odbernom mieste dochádza k nelegálnemu odberu elektriny.

slovakia

left justify in out

Vyhráža sa pritom vysokou pokutou a odpojením elektriny. Hovorí napríklad, že majú porušenú plombu na elektromere alebo ho majú inak poškodený a elektrinu odoberajú načierno. Zákazníci, ktorí sa sťažovali na podozrivé telefonáty, uviedli viackrát to isté mobilné číslo. Pochybné telefonáty však zaevidovali aj z iných čísel.

Stredoslovenská distribučná preto upozorňuje všetkých odberateľov, aby boli ostražití a v prípade podozrenia si radšej informácie preverili na zákazníckej linke 0850 166 007. „V žiadnom prípade im neodporúčame komunikovať s človekom, ktorý vystupuje v mene našej spoločnosti ako kontrolór neoprávnených odberov bez toho, aby sa identifikoval služobným preukazom. Takisto vyzývame verejnosť, aby neuhrádzala žiadne pokuty ani poplatky v hotovosti priamo na svojom odbernom mieste,“ varoval Gejdoš s tým, že toto nie je štandardný postup spoločnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona