Medzinárodný olympijský výbor obnovil členstvo ruského olympijského výboru

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 17:17 • 2 min
Medzinárodný olympijský výbor obnovil členstvo ruského olympijského výboru

MOSKVA - Obnovenie ruského olympijského výboru bolo spojené s ukončením dopingových testov z olympijských hier v Pyeongchang. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Medzinárodný olympijský výbor obnovil členstvo olympijského výboru Ruska v organizácii. O tom povedal novinárom prezident ruského olympijského výboru Alexander Žukov.

 

"Dnes sme dostali list od Medzinárodného olympijského výboru, o obnovení členstva ruského olympijského výboru," povedal Žukov. Obnovenie bolo spojené s ukončením kontroly dopingových testov športovcov, ktorí vystupovali na olympijských hrách v Pyeongchang. Medzinárodný olimpijský výbor môže potvrdiť, že všetky ostatné výsledky kontroly členov delegácie olympijských športovcov z Ruska sú negatívne.

 

Vykonávanie rozhodnutia výkonného výboru Medzinárodného olimpijského výboru, od 5. decembra roku 2017, a teda dočasné odstránenie ruského olympijského výboru, bude považované za stiahnuté, keď organizácia, ktorá vykonáva kontrolu dopingových testov na olympijských hrách potvrdí absenciu prípadov porušenia antidopingových pravidiel. To znamená, že ruský olympijský výbor je plne obnovený v jeho právach ako člen olympijskej rodiny.

 

Prezident ruského olimpijskeho výboru poznamenal, že bola vykonaná veľká práca pre obnovenie členstva. Ruskí športovci na olympijských hrách v Pyeongchang vyhrali 17 medailí (dve zlaté, šesť strieborných, deväť bronzových).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies