Hlavný kontrolór Považskej Bystrice dostane za minulý rok odmenu takmer 5000 eur

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Hlavný kontrolór Považskej Bystrice dostane za minulý rok odmenu takmer 5000 eur

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Hlavný kontrolór mesta Považská Bystrica Marián Sičák dostane za minulý rok odmenu vo výške 4903 eur. Na návrh mestskej rady mu ju na štvrtkovom zasadnutí schválilo považskobystrické mestské zastupiteľstvo.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z dôvodovej správy, ktorú predložil poslanec a člen mestskej rady Ján Panák, mestský kontrolór vykonal v minulom roku 22 kontrol. K základnému platu môže mestské zastupiteľstvo schváliť hlavnému kontrolórovi ročnú odmenu až do výšky 30 percent súčtu mesačných platov za rok. Mestská rada navrhla Sičákovi 20-percentnú odmenu.

 

„Odmena je navrhnutá za priebežné kvalitné a profesionálne zabezpečovanie a plnenie úloh v zmysle plánu kontrolnej činnosti za rok 2017, ako aj za metodickú pomoc a usmerňovanie príspevkových a rozpočtových organizácií zriadených mestom Považská Bystrica a obchodných spoločností založených mestom,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

S výškou odmeny nesúhlasil poslanec Marián Puček. „Celý rok som priebežne sledoval prácu hlavného kontrolóra, ktorý nevyšiel nad rámec svojich základných povinností. Členovia finančnej komisie neodporučili, aby takýto návrh do zastupiteľstva išiel, nezobrali ho na vedomie a akoby ho odmietli. Objavil sa návrh, ktorý prišiel do zastupiteľstva z mestskej rady. Keď som si pozrel plán práce a výsledky práce kontrolóra, tak to bol identický zoznam. Mrzí ma, že nedokážeme určiť alebo odhadnúť, čo je základná práca a čo je tá odmena za prácu, ktorá by mala byť za ten výkon. A výkon 120 percent podľa mňa kontrolór nepodal,“ zdôvodnil Puček.

 

Podľa poslanca Petra Zvaka majú poslanci za dediny - mestské časti, iné problémy ako poslanci z mesta. „S každým takýmto problémom musím chodiť na mestský úrad a riešiť to. Za odmenu som zahlasoval, pretože hlavný kontrolór mi je nápomocný, keď ako poslanec prídem za ním a potrebujem poradiť,“ pripomenul Zvak.

 

Ako povedal pre TASR Sičák, neprináleží mu hodnotiť jeho odmeny. "Je to v kompetencii mestského zastupiteľstva, tak hovorí aj zákon o obecnom zriadení. Mestská rada schválila 20 percent, mestské zastupiteľstvo to schválilo, nemám k tomu čo dodať," skonštatoval hlavný kontrolór.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona