Porošenko: Od kedy som hlavou štátu moje bohatstvo sa zmenšilo a život nie je taký sladký ako sa zdá

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 19:08 • 2 min
Porošenko: Od kedy som hlavou štátu moje bohatstvo sa zmenšilo a život nie je taký sladký ako sa zdá

KYJEV - Prezident Ukrajiny Petro Porošenko sa posťažoval, že odvtedy prevzal funkciu hlavy štátu jeho osobné bohatstvo sa zmenšilo a jeho život nie je tak sladký ako sa zdá. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Prezident Ukrajiny a majiteľ cukrárenskej spoločnosti Roshen Petro Porošenko vyhlásil, že jeho život ako hlavy štátu nie je taký sladký ako sa zdá. Tak odpovedal Porošenko na tlačovej konferencii na otázku, ako sa žije prezidentovi oligarchovi v krajine, kde ľudia "ledva prežijú".

 

V januári sa stalo známe, že Porošenko strávil vianočné sviatky na Maldivách. Týždenný odpočinok pod menom Mr. Petro Incognito ho stálo asi 500-tisíc dolárov. Porošenko povedal, že zaplatil to z vlastných zdrojov a počas dovolenky pokračoval v plnení povinností hlavy štátu.

 

Spoločnosť Roshen, vlastnená ukrajinským prezidentom, jedna z najväčších svetových výrobcov cukroviniek, produkujúca 450-tisíc ton výrobkov za rok. Spoločnosť zahŕňa továrne na Ukrajine, v Litve, Maďarsku a Rusku.

 

Pred voľbami v roku 2014, Porošenko sľuboval, že predá svoj hlavný majetok, ak sa stane prezidentom, avšak, neurobil to doteraz. Investičná spoločnosť Rothschild, ktorá sa zaoberá predajom Roshen, uviedla, že v konfliktnej situácii na východe Ukrajiny sa kupujúci nemôže nájsť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies