Základná škola v Berlíne si pre zvýšené násilie najala ochranku

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Základná škola v Berlíne si pre zvýšené násilie najala ochranku

Základná škola v Berlíne v Spreewalde sa rozhodla najať ochranku pre deti a personál potom, čo v minulom roku v škole došlo k viac než 30 násilným incidentom, informuje Der Westen.

slovakia

left justify in out

V škole, kde 99 percent žiakov tvoria migranti, sú učitelia a deti často napádaní. Prostredie školy je vraj tak agresívne, že v škole musí byť od 7.30 do 16.00 hod. ochranka, aby udržala poriadok, píše server Stredoevropan.cz. 

 

"Počas minulého roka vzrástlo násilie natoľko, že sme museli pristúpiť k tomuto opatreniu," povedala denníku Bild riaditeľka školy Doris Unzeit. "Bezpečnostná služba by mala zaistiť, že každodenný školský život môže prebiehať bez násilia. To je veľmi dôležité."

 

Podľa inšpektorov došlo k viac než 30 konfliktom medzi deťmi, učiteľmi a rodičmi. Náklady na bezpečnostnú službu sú však ďalší problém. Škola za ochranku minie týždenne 1719 eur. Riaditeľka dúfa, že po úspešnej testovacej fáze bude za bezpečnosť školy platiť radnica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona