Dánske ošípané svojím počtom prevyšujú miestnych obyvateľov

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Dánske ošípané svojím počtom prevyšujú miestnych obyvateľov

KODAŇ - Ošípané podľa štatistík dominujú na trhu v Európe ako najväčšia kategória hospodárskych zvierat a svojím počtom viac ako dvojnásobne prevyšujú počet obyvateľov Dánska. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Európsky štatistický úrad Eurostat vo štvrtok uviedol, že ošípané v Európskej únii s počtom okolo 150 miliónov výrazne prevyšujú hovädzí dobytok, čo je druhá najväčšia kategória hospodárskych zvierat s 89 miliónmi kusov. Eurostat uviedol, že 40 percent prasiat v EÚ sa chová v Španielsku a Nemecku, pričom značný počet ošípaných je aj vo Francúzsku, Dánsku, Holandsku a Poľsku.

 

Dánsko je jedinou krajinou, kde ošípané svojím počtom prevyšujú miestnu populáciu, konkrétne v pomere 215 svíň na každých 100 obyvateľov. Nie náhodou je Dánsko v Európe známe ako krajina, ktorá produkuje kvalitnú slaninu. Za Dánskom nasleduje Holandsko so 70 ošípanými na 100 obyvateľov, Španielsko s pomerom 63 ku 100 a Belgicko s pomerom 54 ku 100.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies