Vlastnú digitálnu menu budú mať aj Marshallove ostrovy

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 20:00 • 2 min
Vlastnú digitálnu menu budú mať aj Marshallove ostrovy

DALAP-ULIGA-DARRIT – Marshallove ostrovy zavedú svoju vlastnú kryptomenu spolu s ICO a voľným obchodovaním. Informáciu včera pre Bloomberg potvrdili dvaja vládny predstavitelia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dvaja vládny predstavitelia, z ktorých jeden je predseda snemovne a senátor Kenneth Kedi, uviedli, že parlament tichomorského štátu tento týždeň schválil vytvorenie meny, ktorá sa bude nazývať Sovereign (SOV).

 

img

 

Marshallove ostrovy v súčasnosti používajú americký dolár ako svoju oficiálnu menu a po zavedení digitálnej meny Sovereign budú v krajine platné obe. Nová digitálna mena bude distribuovaná prostredníctvom ICO a bude podliehať konenčnému súhlasu snemovne.

 

Minister pre pomoc prezidentovi David Paul povedal, že nová štátna digitálna mena by sa mala objaviť do konca roka 2018 a dodal, že bude "špecificky zameraná na dlhodobé potreby krajiny".

 

 

Toto rozhodnutie prichádza v rovnakom čase, keď Venezuela spustila do obehu svoju štátnu kryptomenu Petro, zatiaľ čo Irán a Turecko uvažujú nad vlastnými národnými digitálnymi menami.

 

img

 

Digitálna mena Sovereign bude zameraná na potreby menšieho rozsahu, keďže ostrovy majú iba 53.000 obyvateľov. Podľa správ bude časť peňazí získaných prostredníctvom ICO použitých na zdravotnú starostlivosť pre občanov, ktorí sa v minulosti stali obeťami následkov jadrového testovania zo strany USA.

 

"Toto je historický moment pre našich ľudí, konečne vydáme a budeme používať vlastnú menu spolu s americkým dolárom. Je to ďalší krok preukázania našej národnej slobody," uviedla prezidentka Hilda Heine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies