Robert Fico má požiadavku na Borisa Kollára!

NETKY.SK • 1 Február 2022, 14:01 • 2 min
Robert Fico má požiadavku na Borisa Kollára!

BRATISLAVA - Pedseda opozičného Smeru-SD Robert Fico žiada verejné vyjadrenie predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára, či bude rešpektované zaužívané právo parlamentnej opozície na ústavnú funkciu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ).

slovakia

left justify in out

Fico adresoval Kollárovi otvorený list. TASR o tom informoval hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.

„Historicky bola pri voľbe predsedu NKÚ rešpektovaná zásada, že táto významná ústavná funkcia prináleží parlamentnej opozícii," pripomenul Fico a poukázal na príklady z minulosti. Kollára preto vyzval na vyjadrenie, či bude koalícia túto zásadu rešpektovať aj teraz. „Vaše verejné vyjadrenie je dôležité pre koordináciu postupu opozičných parlamentných strán v NR SR," uviedol Fico v otvorenom liste Kollárovi.

 

img

 

Voľba predsedu NKÚ je naplánovaná už na februárovú schôdzi NR SR. Predseda parlamentu Kollár už pre TARS potvrdil, že termín predkladania návrhov kandidátov sa posunie, aby mala opozícia dosť času navrhnúť svojho kandidáta. Termín predkladania návrhov má byť do 17. februára.

 

Prečítajte si: Robert Fico žije v podnájme, no jeho syn si kúpil luxusný byt bez hypotéky v Bratislave

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies