Zimná olympiáda má prvé hviezdy! Nájdete ich v jedálni

NETKY.SK • 1 Február 2022, 09:21 • 2 min
Zimná olympiáda má prvé hviezdy! Nájdete ich v jedálni

PEKING - Svetové médiá to nemajú k nečakaným hviezdam ZOH v Pekingu vôbec ďaleko. Nachádzajú sa totiž v jedálni hlavného mediálneho centra, kde im pripravujú a roznášajú jedlo. Nehovoríme však o bežných kuchároch a čašníkoch.

slovakia

left justify in out

Zákazník si po príchode do rozsiahlej jedálne môže vybrať z pestrého menu, či už je to tradičná čínska kuchyňa, klasické západné jedlá či fastfoodové hamburgery, sendviče a hranolčeky. Všade ho víta a usmerňuje milý personál, no oči návštevníkov ihneď spočinú na veľkých boxoch za ním.

 

img

 

V nich totiž pripravujú a roznášajú jedlá výdobytky modernej doby. Mechanické ramená zalievajú ryžové rezance, hlinenú misku ryže s rebierkami podá cez okienko automatizovaná linka, no najväčšiu pozornosť púta oddelenie s tradičnými špecialitami, kde vám pokrmy znesie zo stropu špeciálny dopravný systém.

 

Prečítajte si tiež: Vyriešia elektrické autá klimatický problém?

 

Po večeroch bude zase „hrdinom“ robotický barman, ktorý pripraví miešané nápoje. Jedáleň je už pár dní pred oficiálnym otvorením hier poriadne zaplnená, ale nie všetci v nej jedia. Automatizované systémy si totiž nakrúcajú takmer všetky televízne štáby a zahraniční novinári.

 

img

 

Čínski organizátori môžu aj takto v uzavretej bubline minimalizovať kontakty medzi účastníkmi hier. Roboty využívajú napríklad aj na upratovanie rozsiahlych priestorov mediálneho centra či dezinfekciu aj v hoteloch.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Meteorológovia varujú pred padajúcimi leguánmi!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies