Zimné prestupové obdobie vo futbale je za nami. Pozrite si prehľad najzaujímavejších transferov!

NETKY.SK • 1 Február 2022, 09:45 • 2 min
Zimné prestupové obdobie vo futbale je za nami. Pozrite si prehľad najzaujímavejších transferov!

Dnes o 00:00 nášho času sa uzavrelo zimné prestupové okno. Futbalové kluby sa na poslednú chvíľu snažili doplniť svoje súpisky o nové posily, ktoré im majú pomôcť dosiahnuť v druhej polovici prebiehajúcej sezóny čo najlepšie výsledky.

slovakia

left justify in out

Poriadnu čistku uskutočnilo vedenie turínskeho Juventusu. Káder, ktorý postupne čaká obrovská prestavba, posilnil srbský kanonier Dušan VlahovičFiorentiny za vyše 70 miliónov eur. Bianconeri priviedli aj žiadaného záložníka Denisa Zakariu, ktorému mala po sezóne v Borussii Mönchengladbach vypršať zmluva, a tak bol k dispozícii za 5 miliónov eur plus ďalšie dva v bonusoch. Investíciou do budúcnosti je nákup 23-ročného stopéra Federica Gattiho z Frosinone, ktorý bude vo svojom súčasnom pôsobisku na jar hosťovať. Juventus sa navyše zbavil nechceného Aarona Ramseyho, ktorý odišiel na hosťovanie do Rangers, zatiaľ čo dvojica Dejan Kulusevski – Rodrigo Bentancur bude hrať za Tottenham.

 

img

 

Londýnsky klub, vedený Antoniom Contem, sa takisto zbavil nepotrebných hráčov. Anglický záložník Dele Alli bude nastupovať za Everton, ktorý získal na šesťmesačné hosťovanie aj Donnyho van de BeekaManchesteru United. Z Tottenhamu takisto odchádza Giovanni Lo Celso. Argentínsky stredopoliar bude hosťovať vo Villareale, zatiaľ čo jeho spoluhráč Tanguy Ndombélé sa vracia do Lyonu, kde v minulosti úspešne pôsobil a Tottenham za neho zaplatil 60 miliónov eur, hráč však sklamal na celej čiare a pokúsi sa o kariérny reštart.

 

img

 

Dres zmenil aj Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý mal v Arsenale problémy s disciplínou. Gabonský útočník prestúpil zadarmo do Barcelony, ktorá v zimnom prestupovom období investovala do útoku. Klub si okrem Aubameyanga zaistil služby španielskej dvojice Adama Traoré – Ferrán Torres. Konkurent Realu Madrid v boji o španielsky titul, FC Sevilla, sa bude do konca sezóny spoliehať na schopnosti Anthonyho MartialaManchesteru United.

 

img

 

Poslednú zmenu dresu absolvoval tridsaťosemročný macedónsky útočník Goran Pandev, ktorý odišiel z Janova do druholigovej Parmy. Klub si zaobstaral náhradu v podobe nemeckého reprezentanta Nadiema AmirihoBayeru Leverkusen. Inter Miláno bude chcieť obhájiť taliansky titul už aj s Filipem Caiceidom. Skúsený ekvádorský útočník by mal vykonávať úlohu žolíka z lavičky. Talentovaný Stefano Sensi, trpiaci zdravotnými problémami, sa bude rozohrávať na hosťovaní v Sampdorii. Taliansky majster si navyše zaistil služby nemeckého obrancu Robina GosensaAtalanty Bergamo. Fiorentina nahradila odchádzajúceho Vlahoviča Brazílčanom Arthurom Cabralom, ktorý strieľal góly v drese Bazileja a jeho cena je 16 miliónov eur.

 

img

 

Nakupoval aj Newcastle United, ktorý má nových majiteľov zo Saudskej Arábie a v tejto sezóne najvyššej anglickej súťaže bojuje o záchranu. Mužstvo posilnili mená ako Dan Burn, Kieran Trippier, Bruno Guimares, Chris WoodMatt Targett. Vedenie v zime utratilo za posily viac než 120 miliónov dolárov. Do Premier League sa vracia Christian Eriksen. Dánsky záložník sa po nútenom konci v Interi Miláno upísal Brentfordu. Manchester City získal mladého Argentínčana Juliána Álvareza, ktorý bude zatiaľ hosťovať v materskom River Plate. Najväčšou akvizíciou Liverpoolu je 25-ročný krídelník Luis Díaz z FC Porto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies