V Karlovej Vsi vysadili nové stromčeky

NETKY.SK • 1 Február 2022, 14:39 • 2 min
V Karlovej Vsi vysadili nové stromčeky

BRATISLAVA – V bratislavskej Karlovej Vsi pribudla na prelome rokov takmer stovka nových stromov, doplnili ich v rámci náhradnej výsadby drevín. Mestská časť na webe uvádza, že okrem okrasných čerešní spestria verejné priestranstvá javory, hlohy, ale i tisy, duby, slivky či platan.

slovakia

left justify in out

Náhradnú výsadbu realizovali na Hlaváčikovej i Pribišovej ulici, na svahu pri Ulici Jána Stanislava, ale aj v areáli seniorcentra na Lackovej a priestoroch viacerých materských škôl, taktiež na tzv. školskom námestí pri Základnej škole Alexandra Dubčeka.

 

img

 

Stromy zasadené v rámci náhradnej výsadby sa vysádzajú tak, aby vhodne doplnili lokalitu. „Napríklad aj vytvorením zakvitnutého stromoradia na jar alebo protihlukovou a vizuálnou bariérou medzi bytovými domami a cestou či parkoviskom,“ vysvetlila Magdaléna Svoreňová z referátu životného prostredia karloveského miestneho úradu.

 

Možno vás zaujme: V Malých Karpatoch vznikla prírodná rezervácia Vydrica



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies