PSG vypadlo z francúzskeho pohára, smoliarom sa stal mladučký Simons

NETKY.SK • 1 Február 2022, 10:18 • 2 min
PSG vypadlo z francúzskeho pohára, smoliarom sa stal mladučký Simons

PARÍŽ – Parížsky futbalový veľkoklub zlyhal v penaltovom rozstrele a domáci pohárový titul neobháji. Rozhodujúcu penaltu nepremenil mladučký Xavi Simons a Nice sa tak prebojovalo do pohárového štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Hviezdou osemfinále bol poľský brankár Marcin Bulka

 

Hrdinom hostí bol poľský brankár Marcin Bulka, ktorý je v Nice na hosťovaní práve z PSG. V rozstrele zneškodnil pokusy Leandra Paredesa i Xaviho Simonsa. V základnej jedenástke Paríža figuroval aj Lionel Messi, Kylian Mbappe nastúpil po hodine hry. Nice sa vo štvrťfinále stretne s Olympique Marseille.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OGC Nice (@ogcnice)

 

Pochettinovi chýbala kreativita

 

Trénerovi Paríža Mauriciovi Pochettinovi chýbalo v zápase s Nice viac kreativity. „Celkovo sme boli lepší ako Nice, pre málo šancí sme však nevyhrali pred jedenástkovým rozstrelom. Musíme si udržať optimizmus, našimi cieľmi sú stále Ligue 1 a Liga majstrov," povedal po zápase argentínsky kouč pre DPA.

 

Napriek 68-percentnému držaniu lopty nedokázali Parížania skórovať, čo sa im naposledy vo Francúzskom pohári stalo v roku 2011, keď prehrali finálové stretnutie s Lille 0:1.

V tábore Nice zavládla po vyradení obhajcu trofeje eufória. „Je to šialené," povedal po dueli 22-ročný Bulka: „K PSG, z ktorého som tu na hosťovaní, mám rešpekt a milujem ho. Hráčov poznám, ale bolo to viac o pocite – vybral som si správnu stranu a vychytal som ich," vysvetlil 22-ročný gólman, pre ktorého to bol prvý zápas v Parku princov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OGC Nice (@ogcnice)

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies