VIDEO: Meteorológovia varujú pred padajúcimi leguánmi!

NETKY.SK • 1 Február 2022, 07:54 • 2 min
VIDEO: Meteorológovia varujú pred padajúcimi leguánmi!

BRATISLAVA – Tento nezvyčajný jav sa objavil na Floride, kde zažívajú mínusové teploty. Americká Národná meteorologická služba (NWS) uviedla, že v nedeľu namerali na juhu štátu mínus 4 stupne Celzia.

slovakia

left justify in out

Podľa meteorológov región zažíva jedno z najchladnejších období za viac ako desať rokov. „Naozaj ste si mysleli, že počas najchladnejších teplôt za viac ako desať rokov vás neupozorníme na padajúce leguány?“ uviedol NWS na Twitteri. Ľudia následne začali zverejňovať fotografie alebo videá zachytávajúce spadnuté jaštery. 

 

Leguány sú teplomilné zvieratá, ktoré sa spoliehajú na slnko a prirodzené teplo. V prípade mrazivých teplôt spomalia svoj metabolizmus natoľko, že upadnú do stavu, v ktorom môžu spadnúť zo stromu. Väčšina z nich však prežije a naďalej dýcha, vďaka čomu pracujú hlavné telesné funkcie. Po oteplení sa opäť zobudia zo zimného odpočinku a žijú svoj bežný život.

 

Prečítajte si tiež: Máte radi kávu? Čaká vás zmena!

 

I keď je to nezvyčajné, nie je to po prvý raz, čo tieto jaštery padajú zo stromov na autá alebo ľudí, čo predstavuje určité nebezpečenstvo

 

 

Možno vás zaujme: Vyriešia elektrické autá klimatický problém?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies