Koaličná rada sa napokon nedohodla na riešení rastu cien energií

NETKY.SK • 1 Február 2022, 15:00 • 2 min
Koaličná rada sa napokon nedohodla na riešení rastu cien energií

BRATISLAVA - Koaličná rada sa v pondelok 31. 1. nedohodla na riešení rastu cien energií. Vyplýva to z vyjadrení predsedov klubov OĽaNO Michala Šipoša a klubu SaS Anny Zemanovej.

slovakia

left justify in out

„Na včerajšiu koaličnú radu ministerstvo hospodárstva donieslo iné dáta ako minule, preto sa musí konkrétne riešenie prepracovať. Ministerstvo financií navrhlo riešenie a momentálne čakáme na stanovisko SaS," uviedol Šipoš.

 

img

 

„Energie by mali byť predmetom rokovania vlády budúci týždeň. Zatiaľ nebudeme komentovať alternatívy vzhľadom na to, že sa prepočítavajú rôzne možnosti," povedala Zemanová.

 

img

 

Čo sa týka voľby predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), Zemanová pre TASR potvrdila, že termín predloženia návrhov sa posunul na 17. februára a voľba by sa mala konať až na marcovej schôdzi parlamentu. „Zároveň sme sa v koalícii dohodli na verejnom vypočutí kandidátov," priblížila. Na otázku, či sa post prenechá opozícii tak, ako bývalo zvykom v minulosti, reagovala tým, že ide o dôležitý úrad, preto bude aj verejné vypočutie kandidátov.

 

Prečítajte si: Baťová končí! Štátny ústav pre kontrolu liečiv bude mať nové vedenie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona