Archív článkov za Február 2024, strana 2

Otvor článok

Všetko, čo potrebujete vedieť o oslobodení od platby za diaľničnú známku – na jednom mieste

2.2 2024 11:25

Slováci môžu Národnú diaľničnú spoločnosť požiadať o oslobodenie od úhrady diaľničnej známky. Všetci tí, ktorí sú držitelia parkovacieho preukazu pre fyzickú osobu so zdravotným postihnutím tak môžu ušetriť desiatky eur a jazdiť po diaľniciach a rýchlostných cestách zadarmo.

Otvor článok

ZMOS rokoval s rezortom financií k dani z nehnuteľností

2.2 2024 11:50

BRATISLAVA - Zástupcovia vedenia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) rokovali s predstaviteľmi Ministerstva financií na čele so štátnym tajomníkom Radovanom Majerským a štátnou tajomníčkou Danielovou Klučkovou.

Otvor článok

Teslu zažalovali kalifornské okresy za nakladanie s nebezpečným odpadom

2.2 2024 12:10

SACRAMENTO - Americký výrobca elektrických vozidiel Tesla bol zažalovaný skupinou 25 okresov v Kalifornii za údajné nesprávne zaobchádzanie s nebezpečným odpadom v zariadeniach po celom západnom štáte USA už roky.

Otvor článok

(NOVINKA!) Spevák Martin Harich vydáva optimistickú skladbu o klamároch, ktorí nám menia životy

2.2 2024 12:34

BRATISLAVA - Martin Harich prichádza s chytľavou novinkou LIAR. Tentokrát sa však nejedná o klasickú “harichovskú” baladu, ale o optimistickú pohodovku v angličtine.

Otvor článok

EUROFONDY: Projekt, ktorý posúva hranice s novou generáciou batériových článkov na mieru

2.2 2024 13:00

Spoločnosť InoBat spustila na Slovensku prvú linku na výrobu batériových článkov. Nachádza sa hneď vedľa výskumných a vývojových laboratórií vo Voderadoch.

Otvor článok

Muž okresu Čadca čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania. Staršiemu mužovi sa v stredu vyhrážal aj so strelnou zbraňou

2.2 2024 13:21

TURZOVKA - Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka krátko po čine vypátrala a zadržala podozrivého z násilnej trestnej činnosti.

Otvor článok

Prvých 100 dní vlády je za nami! Takto bilancujú Robert Fico a Peter Pellegrini...

2.2 2024 13:30

Akých bolo teda prvých 100 dní vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho a ako sa bude vyvíjať situácia v politickom boji?

Otvor článok

V Chorvátskom Grobe má vzniknúť fitpark s detským a workoutovým ihriskom

2.2 2024 13:44

CHORVÁTSKY GROB - Fitpark má byť nielen investíciou do infraštruktúry, ale aj do budúcnosti mladých ľudí v komunite.

Otvor článok

Enviropolícia obvinila muža z Trenčína za vytvorenia skládky stavebného odpadu

2.2 2024 14:17

TRENČÍN - Muž z Trenčína bol obvinený enviropolíciou za vytvorenie nelegálnej skládky stavebného odpadu. Náklady na odstránenie prevýšia 230-tisíc eur.

Otvor článok

Ceny benzínu aj nafty opäť stúpli nahor

2.2 2024 15:35

BRATISLAVA - Ceny pohonných látok pokračujú v raste. Počas uplynulého týždňa výrazne zdraželi oba druhy benzínov aj motorová nafta. Boli dokonca najdrahšie za posledných 8, respektíve 10 týždňov.

Otvor článok

Vie život zmeniť človeka na nepoznanie? Ako sa z krotkého baránka stáva drsný priebojník a naopak

2.2 2024 16:30

Život je plný zmien, ktoré nás formujú a menia. Niektoré z nich sú pozitívne, iné negatívne, ale všetky majú vplyv na náš charakter. Ako sa to deje, že niektorí ľudia sa dokážu prispôsobiť rôznym situáciám a udržať si svoju podstatu, zatiaľ čo iní sa pod tlakom okolností zmenia na nepoznanie?

Otvor článok

Projekt zásobovania vodou postavený v Číne má prospech pre 400 000 ľudí žijúcich v Tanzánii

2.2 2024 16:42

ARUSHA - Anna Emmanuelová, matka štyroch detí s bydliskom v Njiro v meste Arusha na severe Tanzánie, už neznáša bezsenné noci so starosťami o vodu pre potreby svojej domácnosti. 32-ročná žena v domácnosti má teraz prístup k čistej a bezpečnej vode len čo by kameňom dohodila od svojho bydliska, a to vďaka Power Construction Corporation of China (PowerChina), prominentnej čínskej stavebnej firme, ktorá postavila projekt nového vodovodného systému Arusha na adrese úpätia hory Meru.

Otvor článok

Kambodža začína s výstavbou vodnej nádrže, čím zlepší živobytie obyvateľov. Pomôcť jej k tomu má Čína

2.2 2024 17:00

KAMPONG THOM - Kambodža v centrálnej časti krajiny začala výstavbu vodnej nádrže Dang Kambet, ktorú za zvýhodnených podmienok financuje Čínska exportno-importná banka (China EximBank).

Otvor článok

Ministerstvo zdravotníctva: Včasnú defibriláciu zaistia len dostupné prístroje

2.2 2024 17:15

BRATISLAVA - Jediný spôsob včasnej defibrilácie je použitie verejne dostupných alebo na mieste sa nachádzajúcich automatizovaných externých defibrilátorov. Poukázalo na to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v reakcii na postoj Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktoré chce zrušiť zákonnú povinnosť pre obce a mestá mať defibrilátory na určitý počet obyvateľov.

Otvor článok

Požierajú telo kúsok po kúsku: Kožné choroby, ktoré by si nechcel ani za milión, zákerné a drsné ochorenia sa šíria priam rýchlosťou svetla

2.2 2024 17:40

Kožné choroby sú nepríjemné, bolestivé a niekedy aj nebezpečné. V tomto článku sa dozviete o najdrsnejších kožných chorobách, ktoré môžu postihnúť ľudí rôzneho veku a pohlavia. Prečítajte si, ako sa prejavujú, čím sú spôsobené a ako sa dajú liečiť.

Otvor článok

Brad Pitt spolupracuje s Quentinom Tarantinom na jeho poslednom filme

2.2 2024 18:22

Zatiaľ síce nie je oficiálne potvrdené, koho bude Brad Pitt hrať v Tarantinovom filme The Movie Critic (len to, že v ňom bude hrať), ale stavili by sme sa, že majster známy svojimi vtipnými dialógmi zverí svojmu obľúbenému hercovi hlavnú úlohu, s ktorým po úspešných filmoch Hanební pankharti a Vtedy v Hollywoode (v ktorých Pitt za svoj nezabudnuteľný výkon získal Oscara), bude spolupracovať už tretíkrát.

Otvor článok

Opätovné zosobášenie s ex po nevere s prostitútkami: Pozrite sa ako výhercovia miliónov na svoje chudobné pomery ironicky doplatili

2.2 2024 18:25

Výhra v lotérii je snom mnohých ľudí, ktorí dúfajú, že sa im zmení život k lepšiemu. No nie vždy je to tak. Niektorí šťastlivci sa po získaní obrovskej sumy penazí ocitli v problémoch, konfliktoch, depresii alebo dokonca v nebezpečenstve. Pozrite sa na príbehy niektorých ľudí, ktorí vyhrali milióny a zistili, že peniaze nie sú všetko.

Otvor článok

Ministerstvo vnútra SR: Advokát Čurilovcov Kubina sa chytil do vlastnej pasce

2.2 2024 19:07

BRATISLAVA - Advokát JUDr. Peter Kubina (ďalej aj ako „advokát“) podal podnet na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky (ďalej len „GP") na preskúmanie zákonnosti postupu ministra vnútra SR v rámci odvolacieho konania vedeného vo veci rozkladov podaných vyšetrovateľmi voči personálnym rozkazom ministra vnútra SR, ktorým boli vyšetrovatelia dočasne pozbavení výkonu štátnej služby do právoplatného skončenia trestného stíhania. (s výnimkou jedného prípadu, ktorý nebol postúpený GP).

Otvor článok

Prvá upútavka na druhú sériu juhokórejský seriálový hit Squid Game je tu!

2.2 2024 20:11

Netflix konečne zverejnil prvú upútavku na očakávanú druhú sériu seriálu Squid Game.

Otvor článok

Na španielskej kráľovskej novoročnej recepcii zaznela aj zmienka o Slovensku

3.2 2024 10:43

Aj tento rok španielsky kráľovský pár zorganizoval tradičné novoročné prijatie diplomatického zboru v Madride, na ktorom Slovensko zastupoval slovenský veľvyslanec Juraj Tomaga s manželkou.

Otvor článok

Okresné úrady dostali do užívania 41 nových služobných vozidiel

3.2 2024 11:13

Ministerstvo vnútra SR pod v rámci napĺňania Koncepčného plánu obnovy osobných vozidiel Ministerstva vnútra na roky 2022 - 2031 obnovuje aj autopark okresných úradov. Aktuálne doň pribudlo bolo 41 automobilov typu SUV Dacia Duster Jurney v hodnote za 945 993 €. Kľúče od nových vozidiel prednostom a zástupcom prednostov okresných úradov vo štvrtok 2. februára 2024 odovzdali štátny tajomník MV SR Patrik Krauspe a generálny riaditeľ sekcie verejnej správy MV SR Martin Vojtašovič.

Otvor článok

Prvých 100 dní ministra školstva: 40 samostatných projektov

3.2 2024 11:47

Počas prvých sto dní novej vlády SR rezort školstva pod vedením Tomáša Druckera podstatne zvýšil rozpočet na vzdelávanie, výskum a vývoj a podporné opatrenia pre žiačky a žiakov v školách. Kľúčovou prioritou rezortu sa stala dlhodobo zanedbávaná oblasť duševného zdravia detí a mladých ľudí. Dôraz na stabilizáciu sa odrazil vo vysokom záujme základných škôl o podporu štátu pri zmene obsahu, formy a cieľov vzdelávania. Výkonnostné zmluvy s verejnými vysokými školami zasa od tohto roku zabezpečia okrem lepšieho financovania aj tlak na kvalitu.

Otvor článok

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s viceprezidentkou Youtube Leslie Miller

3.2 2024 13:24

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa stretla s viceprezidentkou Youtube Leslie Miller, aby s ňou hovorila o tom, ako vnímajú dodržiavanie svojich záväzkov pri obsahu v slovenskom jazyku. Zaujímalo ju tiež, kedy na Slovensku spustia ich iniciatívy v oblasti duševného zdravia mladých ľudí, ktoré v USA už fungujú.

Otvor článok

Strana Šanca dnes schválila zlúčenie s Demokratmi

3.2 2024 15:41

Na kongrese strany Šanca v Banskej Bystrici schválili delegáti jednohlasne zlúčenie so stranou Demokrati. To musí byť ešte formálne odsúhlasené Demokratmi, stane sa tak na najbližšom sneme strany.

Otvor článok

Ako nás reality shows lákajú a fascinujú? Poznáte tieto bizarné fakty, ktoré vám ukážu, čo sa deje za kamerami?

3.2 2024 16:00

Reality shows sú fenoménom modernej doby, ktorý nás dokáže zaujať, pobaviť, odreagovať, alebo poučiť. V tomto článku sa dozviete, prečo milujeme reality shows, a aké sú najbizarrnejšie fakty o nich, ktoré vás prekvapia, pobavia, alebo znechutia.

Otvor článok

Doprajte si ustrice - výnimočné afrodiziakum pre neopakovateľný Valentínsky zážitok

3.2 2024 16:20

Pripravte sa na nezabudnuteľný zážitok plný náruživosti a romantiky s exkluzívnym Valentínskym balíčkom. Ústrice, po stáročia známe afrodiziakum, vás zavedú na cestu zmyselnosti a štýlu.

Otvor článok

Keď vás práca oberá o život. Ako mať čas pre seba pri každodennom zhone

3.2 2024 17:00

Ako si nájsť rovnováhu medzi prácou a osobným životom? Ako si užívať každý deň, aj keď máme veľa povinností? V tomto článku vám ponúkame niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu zvládnuť každodenný zhone a nájsť si čas pre seba.

Otvor článok

Štátny tajomník Marek Eštok na Indicko-tichomorskom fóre EÚ: Mali by sme prehĺbiť našu spoluprácu

3.2 2024 17:03

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok sa 2. februára 2024 zúčastnil na v poradí treťom Indicko-tichomorskom fóre Európskej únie v Bruseli. Hlavnými témami rokovania najvyšších predstaviteľov diplomacií členských krajín EÚ s partnermi z indicko-tichomorskej oblasti boli geopolitické a bezpečnostné výzvy, ekonomická odolnosť a investície ako aj urýchlenie zeleného prechodu.

Otvor článok

Novou hovorkyňou HLASu je Karolína Ducká

3.2 2024 17:15

Novou hovorkyňou HLASu je Karolína Ducká, bývalá novinárka a hovorkyňa s medzinárodnými skúsenosťami.

Otvor článok

Štefan Harabin si pripomenul odkaz zosnulého saleziánskeho kňaza Milana S. Ďuricu

3.2 2024 17:17

Tento týždeň sa uskutočnila zádušná svätá omša za zosnulého saleziánskeho kňaza a exilového historika Dona Milana S. Ďuricu, SDB, ktorej sa zúčastnil aj kandidát na prezidenta Štefan Harabin s manželkou, uvádza tlačová správa.

Otvor článok

Po krádeži nechal páchateľ na mieste činu svoj vlastný mobil

3.2 2024 17:57

Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I vzniesol dňa 25.01.2024 obvinenie 37 – ročnému Richardovi B. z prečinu krádeže. K tej došlo koncom minulého mesiaca v priestoroch jednej z reštaurácií na Žabotovej ulici.

Otvor článok

Slovenskí tenisti prvýkrát postúpili do skupinovej fázy finálového turnaja Davis Cup

3.2 2024 19:02

Slovenskí tenisti postúpili prvýkrát do skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. V kvalifikačnom dueli vyhrali na antuke v Kraljeve nad domácim Srbskom 4:0. O rozhodujúci tretí bod sa zaslúžili Igor Zelenay s Lukášom Kleinom, ktorí v sobotňajšej štvorhre zdolali pár Nikola Čačič, Miomir Kecmanovič 7:6 (4), 6:3.

Otvor článok

ZASPOMÍNAJTE: Prezidentka udelila Joan Baez štátne vyznamenanie, vystúpila proti režimu na Bratislavskej lýre 1989 (+2x VIDEO)

3.2 2024 19:19

Prezidentka SR Zuzana Čaputová udelila americkej speváčke a aktivistke Joan Baez štátne vyznamenie Rad Bieleho dvojkríža III. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj SR v oblasti ochrany ľudských práv a slobôd.

Otvor článok

V boji proti rakovine máme silné zbrane

4.2 2024 09:04

Svetový deň boja proti rakovine si pripomíname každý rok 4. februára od roku 2000 a je zjednocujúcim celosvetovým dňom či iniciatívou, v rámci ktorej sa svet spája, aby pozitívne zviditeľnil boj s rakovinu. Cieľom tohto dňa podľa Únie pre medzinárodnú kontrolu rakoviny (UICC) je každý rok zachrániť milióny životov zvyšovaním povedomia o tomto ochorení a zároveň vyzývať vlády a jednotlivcov na celom svete na konanie.

Otvor článok

Ministerstvo spravodlivosti zavádza tabuľkové výživné aj nové metodiky

4.2 2024 09:24

Veľké rozdiely vo výživnom pri podobných prípadoch by mali byť minulosťou. Odborníci vytvorili metodiku a tabuľky. Tento týždeň ju zverejnilo ministerstvo spravodlivosti. Sudcovia aj mediátori v tom vidia možnosť, ako urýchliť dohody medzi rodičmi.

Otvor článok

Dnes si pripomíname Svetový deň boja proti rakovine

4.2 2024 09:25

Svetový deň boja proti rakovine si každoročne pripomíname 4.februára. Táto iniciatíva bola vyhlásená Úniou pre medzinárodnú kontrolu rakoviny v roku 2000 a odvtedy sa každý rok po celom svete konajú stovky aktivít a podujatí, ktoré upozorňujú na problémy súvisiace s týmto ochorením. Tohtoročná kampaň pokračuje v téme: „Odstráňme rozdiely v starostlivosti“ (Close the care gap), ktorá bola vyhlásená v roku 2022 a potrvá do konca roka 2024.