Opätovné zosobášenie s ex po nevere s prostitútkami: Pozrite sa ako výhercovia miliónov na svoje chudobné pomery ironicky doplatili

NETKY.SK • 2 Február 2024, 18:25 • 2 min
Opätovné zosobášenie s ex po nevere s prostitútkami: Pozrite sa ako výhercovia miliónov na svoje chudobné pomery ironicky doplatili

Výhra v lotérii je snom mnohých ľudí, ktorí dúfajú, že sa im zmení život k lepšiemu. No nie vždy je to tak. Niektorí šťastlivci sa po získaní obrovskej sumy penazí ocitli v problémoch, konfliktoch, depresii alebo dokonca v nebezpečenstve. Pozrite sa na príbehy niektorých ľudí, ktorí vyhrali milióny a zistili, že peniaze nie sú všetko.

slovakia

left justify in out

17-ročná víťazka lotérie

Jane Park bola najmladšou víťazkou britskej lotérie EuroMillions, keď vyhrala v roku 2013 v 17 rokoch 1 milión libier (asi 1,2 milióna eur). Park si kúpila nový dom, auto, oblečenie, cestovala po svete a podstúpila niekoľko plastických operácií. No neskôr sa začala cítiť osamelá, nešťastná a nudná. V roku 2017 dokonca podala žalobu na lotériu, že jej zničila život a že by mal byť vekový limit na hranie aspoň 18 rokov.

Park sa tiež zapiletla do niekoľkých nešťastných vzťahov, z ktorých jeden ju dokonca podviedol s jej kamarátkou. V súčasnosti Park pracuje ako administratívna asistentka a hľadá lásku na internete.

Zo smetiska na výslnie

Michael Carroll bol len 19-ročný pracovník na smetisku, keď vyhral v roku 2002 v britskej lotérii 9,7 milióna libier (asi 11,4 milióna eur). Mladík sa rozhodol žiť na plný plyn a míňal peniaze na luxusné autá, drogy, alkohol, prostitútky a zábavu. V priebehu niekoľkých rokov minul takmer celú svoju výhru a skončil bez domova, dlhov a priateľov.

"Neslávne známy víťaz lotérie Michael Carroll, ktorý vyhodil svoj majetok v hodnote 9,7 milióna libier za alkohol, drogy a verejné domy, sa znovu oženil so svojou bývalou manželkou, ktorá ho opustila po tom, čo ju podviedol s prostitútkami," znáznel titulok dailymail o jeho životnom príbehu. Určite stojí za prečítanie.

V roku 2010 sa vrátil k svojej pôvodnej práci na smetisku a neskôr sa presťahoval do Škótska, kde pracuje ako pekár. Carroll tvrdí, že je teraz šťastnejší, než keď bol bohatý, a že sa poučil zo svojich chýb.

Z upratovačky na krachujúcu milionárku

Callie Rogers bola ďalšou veľmi mladou víťazkou britskej lotérie, keď vyhrala v roku 2003 v 16 rokoch 1,9 milióna libier (asi 2,2 milióna eur). Rogers, ktorá vtedy pracovala ako upratovačka, si myslela, že sa jej splnil sen. No jej život sa zmenil na nočnú moru, keď začala míňať peniaze na drogy, alkohol, oblečenie, autá a darčeky pre svojich priateľov a rodinu.

Rogers tiež zažila dve neúspešné manželstvá, z ktorých jedno ju zanechalo s troma deťmi a druhé s dvomi. V roku 2013 sa pokúsila o samovraždu, keď jej zostalo len 2 000 libier (asi 2 300 eur) z jej výhry. Našťastie sa jej podarilo prekonať svoje problémy a teraz pracuje ako zdravotná sestra a vychováva svoje deti.

 

Whittaker a kliatba lotérie

Jack Whittaker bol už úspešným podnikateľom, keď vyhral v roku 2002 v americkej lotérii Powerball rekordných 314,9 milióna dolárov (asi 260 miliónov eur). Whittaker sa rozhodol venovať časť svojej výhry na charitu a pomáhať ľuďom v núdzi. No jeho život sa zmenil na tragédiu, keď sa stal terčom zlodejov, podvodníkov, žalôb a vydierania.

Whittaker tiež stratil svoju vnučku a dcéru, ktoré zomreli na predávkovanie drogami. Whittaker sa sám stal závislým na alkohole a hazardných hrách a v roku 2016 prišiel o svoj dom počas požiaru. Whittaker sa vyjadril, že by si prial, aby nikdy nevyhral v lotérii, a že to bola kliatba.

Míňanie rozštvrtilo milióny

David Lee Edwards bol nezamestnaný a žil v chudobe, keď vyhral v roku 2001 v americkej lotérii Powerball 27 miliónov dolárov (asi 22,3 milióna eur). Edwards si kúpil luxusný dom, súkromné lietadlo, športové autá, šperky a zbrane. No jeho životný štýl ho stál nielen peniaze, ale aj zdravie.

Edwards sa stal závislým na drogách a alkohole a jeho manželstvo sa rozpadlo. V roku 2006 mu zostalo len 500-tisíc dolárov (asi 413 000 eur) a v roku 2013 zomrel na ochorenie pečene vo veku 58 rokov.

Pár zlomený osudom

Lara a Roger Griffiths boli šťastne ženatí a mali dve deti, keď vyhrali v roku 2005 v britskej lotérii 1,8 milióna libier (asi 2,1 milióna eur). Pár si splnil svoje sny a kúpil si nový dom, auto, cestoval po svete a investoval do hudobnej kariéry Rogera. No ich šťastie netrvalo dlho.

Svoj majetok vo vyššie spomínanej hodnote roztrieskali za osem rokov.

V roku 2010 sa ich dom zapálil a zničil väčšinu ich majetku. V roku 2011 sa Lara dozvedela, že Roger ju podvádza s inou ženou a že minul takmer celú ich výhru. Pár sa rozviedol a ostal bez peňazí a bez lásky.

Zdroje:

Michael Carroll: 8 Inspirational Lottery Winner Success Stories - LiveAbout, [Michael Carroll: ‘King of Chavs’ who won £9.7m on Lotto now earns £10 an hour as coalman - Mirror Online]

Jane Park: 8 Inspirational Lottery Winner Success Stories - LiveAbout, [Britain’s youngest lottery winner Jane Park says £1m prize ‘ruined her life’ - Mirror Online]

Callie Rogers: 8 Inspirational Lottery Winner Success Stories - LiveAbout, [Callie Rogers: Britain’s youngest lottery winner tried to kill herself after blowing £1.8m jackpot - Mirror Online]

Jack Whittaker: Past lottery winners stories include big purchases, charitable gifts, [Jack Whittaker: Powerball winner’s granddaughter found dead - CNN]



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: dailymail.co.uk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies