Na španielskej kráľovskej novoročnej recepcii zaznela aj zmienka o Slovensku

NETKY.SK • 3 Február 2024, 10:43 • 2 min
Na španielskej kráľovskej novoročnej recepcii zaznela aj zmienka o Slovensku

Aj tento rok španielsky kráľovský pár zorganizoval tradičné novoročné prijatie diplomatického zboru v Madride, na ktorom Slovensko zastupoval slovenský veľvyslanec Juraj Tomaga s manželkou.

slovakia

left justify in out

Španielsky kráľ Filip VI vo svojom príhovore zdôraznil, že pri príležitosti 75 rokov od založenia NATO (Organizácia Severoatlantickej zmluvy) bude Španielsko podporovať kolektívnu obranu na východnom krídle Aliancie s novým rozšírením svojho pôsobenia na Slovensku a v Rumunsku.

Na Slovensko pred necelými dvoma týždňami odletelo prvých 50 príslušníkov španielskej armády v rámci spojeneckej misie NATO. Ich misiou je posilnenie východného krídla aliancie spolu s armádami ďalších spojeneckých krajín.

Španielsky kontingent však bude postupne najväčší a jeho členovia sú plne odhodlaní pokračovať v posilňovaní priateľských vzťahov medzi našimi krajinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: MZV SR, Juraj Tomaga s manželkou na stretnutí so španielským kráľom Filipom VI. (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies